אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת פררו רושה

מכירים את כדורי השוקולד-לוז הטעימים האלו, שתמיד אומרים שמגישים אותם במסיבה אצל השגריר? תאימינו או לא, אבל אביבה מכינה מהם עוגה סופר ממכרת.

|mako אוכל| פורסם18:51
עוגת פררו רושה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
צילום: עודד קרני, mako אוכל
Rating:455reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לעוגה

  • 180 גרם סוכר (כוס 1 פחות 2 כפות)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 5 ביצים
  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם אגוזי לוז טחונים דק (כוס 1 ועוד 3 כפות)
  • 1/2 כוס חלב
  • 16 כדורי פררו רושה

לציפוי

  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 16 כדורי פררו רושה לקישוט (אופציה)

אופן ההכנה:

1מקציפים את הסוכר, סוכר הוניל והחמאה במיקסר. מוסיפים את את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.

2מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אגוזי לוז וחלב, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3חוצים בעזרת סכין את כדורי הפררו רושה (הם נשברים וזה בסדר) ומוסיפים לתערובת העוגה.

4מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 עד 50 דקות. מצננים על רשת.

5מכינים את הציפוי: בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד עם החמאה, ומוזגים על כל העוגה מהמרכז החוצה. רצוי להניח את הרשת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך כל עודפי השוקולד נשמרים.

6מקשטים בכדורי פררו רושה ,ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il