
 המצרכים (4 מנות):לבצק הסמומסה
 למילוי הסמוסה
 לצ'טני גזר
 לקישוט
 אופן ההכנה:אופן הכנת בצק הסמוסה: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לעיסה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות. אופן הכנת המילוי: 1מועכים את הגזרים לעיסת פירה לא חלקה (עם גושים). 2מחממים את שמן הקנולה במחבת ומוסיפים את התבלינים היבשים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הסלרי הקצוץ ואת שורש הפטרוזיליה הקצוץ ומטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. 3מוסיפים את השום הפלפל החריף ואת הג'ינג'ר, ומטגנים עד שהם מפיצים את ריחם. 4מוסיפים את עיסת הגזר ומערבבים היטב בכדי שכל החומרים יתערבבו היטב. מתבלים במלח ובפלפל, זורים את הכוסברה ומוסיפים את מי הבישול של הגזר. מבשלים עד אידוי הנוזלים. 5מסירים את התבלינים הגדולים מתוך התערובת (עלי דפנה, קרדמון ואת המחט של הציפורן) ומניחים בצד עד צינון מלא. חיבור הסמוסה: 1פותחים את הבצק לעלה מלבני רחב בעובי של חצי ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 13 ס"מ, מניחים במרכז כף מתערובת הגזר המתובלת. מורחים בביצה את שולי הבצק וסוגרים לצורת הסמוסה המסורתית תוך הידוק השוליים ואטימת המלית בתוך הבצק לחלוטין. 2בסיר עמוק מחממים את השמן לטמפרטורת טיגון, מניחים בזהירות את הסמוסות בתוך השמן ומטגנים עד הזהבה. בעזרת כף מחוררת מרימים את הזהובות מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת היטב בנייר סופג. מגישים חם. צ'טני הגזר: 1מניחים במחבת את התבלינים עד שהם מעלים את ריחם, מוסיפים את הסוכר והמים והמבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטים והופך למעין קרמל בהיר. 2מוסיפים את קוביות הגזר, את הג'ינג'ר ואת החומץ, ומנערים את הסיר בתנועות סיבוביות עד איחוד כל המרכיבים. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15-20 דקות עד שהצ'טני סמיך דיו. 3מצננים לטמפרטורת החדר לפני שימוש. הגשה: 1על צלחת עגולה מניחים כף מהיוגורט, בצמוד מניחים 2 סמוסות לכל סועד. על היוגורט יוצקים כף נדיבה מהצ'טני גזר ומעטרים בתבלינים יבשים צבעוניים (אותם תבלינים ששימשו לתיבול המנה). 2זורים עלי כוסברה טריה ומגישים מייד. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |