
קציצות עדשים כתומות וכרוביתהנה לכם ההוכחה שטבעונים אוכלים לא פחות טוב מכם: קציצות מגרות בטירוף עם עדשים, כרובית, בצל מטוגן וזרעי כוסברה. להגיש עם רוטב טחינה או בתוך פיתה עם חרדל וחסה. ההנאה מובטחת![]() צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה |
המצרכים :
לרוטב טחינה:
אופן ההכנה:1משרים את העדשים במים למשך לילה (או יום שלם), עד שהן מתרככות והופכות לפריכות כמו נבטוטים (רק שסביר להניח שהן לא ינבטו כי הן בדרך כלל מגיעות חצויות). 2אחרי ההשריה שוטפים את העדשים ומסננים היטב. מוסיפים 2 כפות שמן זית, בערך כף מלח, קצת פלפל שחור וגרידת לימון (אפשר להסתפק בחצי כמות) – וטוחנים בבלנדר מוט או מעבד מזון עד שהעדשים הופכות למעין עיסה אחידה. 3חותכים גס את הכרובית ומבשלים במים עם קצת מלח עד שהיא רכה לגמרי ומתפרקת במגע עם המזלג. נפטרים מעודפי המים, כדי שעיסת הקציצות לא תצא נוזלית מדי (אפשר להניח לכרובית להתייבש במסננת, או לחלופין לשפוך את המים, להשאיר את הכרובית בסיר הריק ולהמשיך "לבשל" בלי המים, כדי לתת לעודפי הנוזלים להתאדות). התעייפתם? שווה לתת עוד מאמץ קטן. תראו את התוצאה|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה4בזמן שהכרובית מתבשלת קוצצים את הבצל קטן קטן, ומטגנים במעט שמן עד שהוא רך לגמרי ומשחים, אבל לא נשרף. 5מועכים את הכרובית לפירה (זה בסדר להשאיר קצת גושים, אפילו נחמד). מוסיפים את פירה הכרובית ואת הבצל המטוגן לעיסת העדשים ומערבבים. 6כותשים קלות את זרעי הכוסברה ומעבירים לקלייה קצרה במחבת (אפשר במחבת שבו טיגנו את הבצל). מוסיפים אותם לעיסה יחד עם פירורי הלחם והקמח, ומערבבים. העיסה אמורה להיות רכה מאוד, אבל כזו שאפשר עם ידיים רטובות ליצור ממנה קציצות דקות ולהחליק אותן לתוך המחבת/תבנית. אם היא נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם או קמח. 7מטגנים את הקציצות במעט שמן משני הצדדים, עד להשחמה. אפשר גם לאפות (מרוססות בשמן, 180 מעלות, 10-15 דקות ואז להפוך), אבל התוצאה תהיה יותר יבשושית. 8מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים. * אחרי יום במקרר המרקם של הקציצות קצת משתנה, כמו כל קציצה. במצב הזה אני הכי אוהבת לחמם אותן קצת ולהכניס לכריך יחד עם טחינה, ממרח אבוקדו או סתם שכבה דקה של חרדל + שכבה של מיונז טבעוני + חסה. ההנאה מובטחת. בקרו בבלוג של נופר -לא על החסה לבדה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |