אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת לימון עסיסית

קבלו את עוגת הלימון הכי מוצלחת שתפגשו: רכה, לחה, מרעננת ועסיסית לתפארת

|mako אוכל| פורסם20:28
עוגת לימון עסיסית 2 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.61577reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לעוגה

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות (50 מ"ל) מים
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן

לסירופ לימון

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.

2מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, עד שהסוכר הופך לח ובעל ניחוח ארומטי. מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים היטב.

4מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, עד לכ-3/4 מגובהה. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. (אם אופים בתבניות קטנות, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).

5בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים עד לצאת העוגה מהתנור.

6עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה בעזרת קיסם עץ מספר רב של חורים. יוצקים את סירופ הלימון בזהירות ובאופן אחיד על גבי העוגה. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il