
המצרכים (2 מנות):לניוקי:
לרוטב:
לדג:
אופן ההכנה:1מפזרים מלח גס על תבנית, מסדרים את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש. אם רוצים ריח טוב מוסיפים באמצע האפייה גבעול רוזמרין עטוף בנייר כסף ולקראת הסוף מוציאים אותו (בינתיים מכינים את הרוטב). 2כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לשניים ומחזירים לתנור לחמש דקות, לייבוש. מוציאים. 3מוציאים את ליבת תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומקררים מעט. מועכים לפירה. 4מוסיפים חמאה וחלמון ולשים בעדינות עד שהחומרים נספגים. 5בערבוב עדין מתחילים להוסיף כל פעם מעט קמח, עד שהתערובת לא נדבקת לידיים. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים. לוקחים חלק אחד, יוצרים ממנו "נחש" ובעזרת סכין חותכים לריבועים של בערך 2*2 ס"מ. 6מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים וכפית מלח. מוציאים אותם כאשר הם צפים על המים. הרוטב: 1ממיסים חמאה במחבת בינונית-גדולה. כשהיא חמה מאוד מכניסים את השום לטיגון של כחצי דקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומנמיכים את האש. 2מוסיפים תימין, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות על האש הכי נמוכה. מסננים. הדג: 1שמים בקערה את הסלמון, שמן הזית, גרגרי הכוסברה, התימין היבש והמלח ומכניסים למקרר. 2קצת לפני הגשת המנה מטגנים את הסלמון בחמאה עד להשחמה. הרכבת המנה: 1מחממים את הרוטב במחבת, מוסיפים את הניוקי והסלמון ומערבבים היטב בעדינות. 2מגישים חם. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |