אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מגש ארוחת בוקר

אם בא לכם לפנק את עצמכם או מישהו שאתם אוהבים בבראנץ' ביתי ולא מושחת מדי שמספק את כל הדרישות, יש לנו פתרון בשבילכם: אנשובי, ברוסקטות, סלט וגבינות. טרי, טעים ומזין

|mako אוכל| פורסם07:00
מגש ארוחת בוקר (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.7230reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפיזור בקעריות:

  • 1 קופסת אנשובי או סרדינים
  • 100 גרם גבינת עיזים, פרוסה לעיגולים
  • חופן זיתים

למטבל היוגורט:

  • 200 גרם יוגורט טבעי עשיר
  • 3 כפות עירית או שמיר קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות עלי נענע קצוצים
  • 1 כף שמן זית
  • מעט זעתר

לברוסקטות:

  • 1 לחמנייה או חצי באגט, פרוסים לפרוסות אלכסוניות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שן שום כתושה
  • 100 גרם גבינת עיזים, פרוסה לעיגולים
  • קורט זעתר

לסלט:

  • 1 חסה סלנובה, מפורקת לעלים
  • 1 בצל קטן, חתוך לטבעות (או בצל ירוק פרוס דק)
  • 2 ביצים קשות, קלופות וחצויות
  • 5 עגבניות שרי, חצויות
  • 200 גרם גבינה צפתית או בולגרית, פרוסה או מפוררת

רוטב לסלט:

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף סילאן
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מעבירים את האנשובי או הסרדינים לקערה אחת ואת גבינת העיזים והזיתים לקערה נוספת.

3מכינים את מטבל היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים למעט הזעתר בקערה, ואת הזעתר מפזרים מלמעלה.

4מכינים את הברוסקטות: מערבבים את השמן והשום ומברישים את פרוסות הלחם. פורסים את גבינת העיזים לעיגולים, מניחים על הפרוסות, בוזקים זעתר ומסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים כ-20 דקות.

מגש ארוחת בוקר - ברוסקטותמגש ארוחת בוקר - ברוסקטות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלמגש ארוחת בוקר - סלט סלנובהמגש ארוחת בוקר - סלט סלנובה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלמגש ארוחת בוקר ישראליתמגש ארוחת בוקר ישראלית|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5מכינים את הסלט: מסדרים את מרכיבי הסלט בקערה (החסה והבצל למטה, והביצים, העגבניות והגבינה למעלה). בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט.

6מגישים את כל המנות לשולחן.

המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il