אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ריזוטו עם סלמון בחמאה

אורז עם יין לבן וירקות, עטוף בחמאה וגבינת פרמזן - ריח משגע ומרקם נהדר מלווים את נתחי פילה הסלמון

|מאסטר שף| פורסם12:54
ריזוטו עם סלמון (תמונת AVI: mako)
Rating:2.97reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 מקלות סלרי ללא עלים
  • 2 גזרים
  • 1 בצל
  • בצל ירוק
  • 3 שיני שום, קצוץ
  • כוס אורז ארבוריו
  • 100 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס) יין לבן
  • כמה חוטי זעפרן, מושרים במעט מים
  • מלח ופלפל
  • חמאה לטיגון, ועוד כפית לריזוטו
  • פרמזן מגורר

לסלמון:

  • 400 גרם פילה סלומון
  • 500 גרם חמאה מזוקקת
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1מרתיחים 2 ליטר מים בסיר. מוסיפים את הסלרי, הגזר והבצל הלבן, חתוכים גס. מבשלים כחצי שעה לקבלת ציר ירקות.

2קוצצים דק את החלק הלבן של הבצל הירוק ומטגנים במחבת גדולה ביחד עם השום הקצוץ במעט חמאה עד שהופך שקוף. מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות.

3מוזגים חצי כוס ציר ירקות חם אל תוך סיר האורז ומערבבים. כשהציר נספג כמעט לגמרי מוסיפים שוב חצי כוס ציר ירקות. לא מפסיקים לערבב ומוסיפים שוב ושוב מהציר הירקות עד לספיגה באורז. מוסיפים יין לבן בהדרגה וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר ירקות.

4כשהאורז כמעט מוכן מוסיפים את מי הזעפרן, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים כפית חמאה וגבינת פרמזן מגוררת, ומתקנים תיבול.

5את נתחי הסלמון מניחים בקלחת ומכסים בחמאה מומסת. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כך שהחמאה תגיע ל-60 מעלות. מבשלים כחצי שעה.

מגישים את הסלמון על גבי הריזוטו, בליווי פטרוזיליה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il