אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

אורז פרסי

אורז צהוב אמיתי כמו שרק המומחים יודעים לעשות, מוגש כעוגה הפוכה עם תפוחי האדמה המטוגנים למעלה

|מאסטר שף| פורסם20:37
אורז פרסי (תמונת AVI: mako)
Rating:4.584reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כוסות אורז יסמין
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • מלח

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את האורז ומשרים אותו במים עם 2 כפות מלח – מינימום שעה אחת ועד לילה.

2מרתיחים כ- 3 ליטר מים ומוסיפים להם 2 כפות מלח. מסננים את האורז ומוסיפים למים. מבשלים כ-5-7 דקות, עד שהוא מגיע לרמת אל דנטה (כשנוגסים בו הוא מרגיש חצי עשוי). מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.

3מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורכם.

4מחממים קלות שמן בסיר ומוסיפים אליו את הכורכום. מוציאים החוצה מן הסיר כ-1/4 כוס שמן מעורבב בכורכום ומניחים בצד.

5מוסיפים לסיר את חצאי תפוחי האדמה עם הפנים כלפי מטה, ומטגנים אותם מספר דקות.

6מוסיפים מעל תפוחי האדמה שכבה דקה של אורז שיכסה את פני הסיר, ומהדקים לתחתית. מעליו מוסיפים את שאר האורז ומתבלים במלח. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "ארובות" בתוך האורז – מעין מנהרות חלולות שמגיעות עד תחתית הסיר.

7מכסים את הסיר וכשהאורז מעלה אדים מוסיפים אליו את השמן ששמרנו בצד. מכסים את המכסה עם מגבת ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.

8 .לפני ההגשה הופכים את תכולת הסיר על צלחת גדולה ומגישים כשתפוחי האדמה כלפי מעלה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il