אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קיש סלמון מעושן ברוטב שמנת ויין לבן

קיש עם שכבות בצק פריך במילוי דג סלמון מעושן ואספרגוס ברוטב אלוהי של שמנת עדינה ויין לבן

|מאסטר שף| פורסם19:21
קיש שכבות בצק וסלמון מעושן (תמונת AVI: mako)
Rating:4.383reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לבצק:

  • 250 גרם קמח
  • 175 גרם חמאה (בטמפרטורה שבין מקרר לטמפרטורת החדר), חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפות מים קרים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 100 גרם חמאה
  • 4 בצלים גדולים, קצוצים
  • כוס יין לבן
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה

לסלמון:

  • 400 גרם סלמון מעושן מאיכות מצוינת
  • חופן ענפי עירית טריים, קצוצים לעיגולים של מ"מ
  • חבילת אספרגוס טרי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מעבדים את החמאה במעבד מזון כדי לפתוח אותה מעט. מוסיפים את הקמח, הביצה, המלח והמים ומעבדים במהירות לא גבוהה עד להיווצרות בצק. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 או 12 ס"מ.

3מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעליהם מניחים נייר אפייה נוסף ומעליו קטניות כלשהן, שישמשו כמשקולת לאפייה עיוורת.

4אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

5משחררים את עיגולי הבצק, הופכים ואופים עד להזהבה קלה. מתקבלות כ-12 דיסקיות בצק פריך.

6הרוטב: מחממים שמן וחמאה במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד לריכוך מלא (ללא הזהבה). מוסיפים חצי כוס יין ומצמצמים אותו עד להיעלמותו. מוסיפים שוב חצי כוס יין וחוזרים על הצמצום.

7מוסיפים את השמנת ומרתיחים 10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

8מעבירים את התערובת לבלנדר וטוחנים עד שהיא חלקה. מחזירים חצי מהכמות למחבת.

9קוצצים את הסלמון, ומוסיפים למחבת עם העירית הקצוצה. מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש.

10קולפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של כ-5 ס"מ. חולטים במי מלח רותחים (מומלץ את הראשים לחלוט בנפרד כי הם צריכים פחות זמן), ומעבירים מיד למי קרח. שמים את האספרגוסים החלוטים (ללא הראשים בינתיים) במחצית הרוטב ללא הסלמון.

11הרכבת הקיש: בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסלמון מהרוטב ומניחים במרכז הצלחת. מניחים 2-3 חתיכות אספרגוס שהוצאנו מהרוטב גם כן עם כף מחוררת. מעל מניחים דיסקית בצק ומעליה יוצקים שתי כפות מהסלמון ללא רוטב, ושוב 2-3 חתיכות אספרגוס. מעל שוב דיסקית בצק ומעליה יוצקים סלמון – והפעם מעבירים ברוטב את ראשי האספרגוס והם יעטרו את החלק העליון של המנה עד לקבלת מגדל קיש. מערבבים את שני הרטבים שנותרו - החלק וזה עם הסלמון - ומגישים בצד בקערית.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il