אוכל
אוכל
מתכוני בשר

רולדת בצק עלים עם בשר

מתכון של סמדי בומבה למאפה בצק עלים חם ופריך במילוי מופלא של בשר טחון ורוטב צלי בקר ביתי וטעים

|mako| פורסם07:00
רולדת בצק עלים עם בשר טחון (צילום: BBA Photography, ShutterStock)
צילום: BBA Photography, ShutterStock
Rating:4.6816reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 1 חבילה בצק עלים
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף שום כתוש
  • פלפל חריף ירוק קצוץ, או כף אריסה חריפה (לאוהבי החריף)
  • 3 כפות שמן
  • חלמון ביצה למריחה
  • שומשום לקישוט

תבלינים

  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה
  • כפית וחצי פלפל שחור
  • מלח לפי הצורך

לרוטב

  • 1/2 בצל
  • 1/2 גמבה אדומה
  • 1/2 גזר
  • 2 קוביות תיבול בטעם בקר
  • כף שמן
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.

2מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים טוב טוב.

3מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5פותחים את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים. לוקחים מלבן אחד, מפרידים מהניילון ומניחים על משטח מקומח.

6יוצרים משני צדי הבצק חתכים במרווח 2.5 ס"מ אחד מהשני. במרכז משאירים 20 ס"מ שלמים – שעליהם נניח את המילוי. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנוספים.

7מניחים מילוי לאורך המרכז של כל בצק, ומתחילים לסגור עם הרצועות שיצרנו – אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין.

8מניחים את שלוש הרולדות על תבנית גדולה – או כל אחת מהן בתבנית אינגליש קייק נפרדת.

9מורחים על הרולדות את החלמון, מפזרים שומשום ואופים 7 דקות. שימו לב – את החלמון עדיף למרוח רק במרכז, ולא על הקצוות – כדי שלא יפריע לעלים להיפתח.

10מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות, עד שהרולדות מזהיבות.

11מכינים את הרוטב: קוצצים לקוביות את הבצל, הגמבה והגזר. מטגנים את הבצל, ומוסיפים את הגזר. מניחים לו להתאדות כמה דקות, ומוסיפים את הגמבה. מוסיפים את התיבוליות ומערבבים עד שהן נמסות.

12מוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים, ממליחים אם צריך ומניחים להתבשל כ-20 דקות, עד שהגזר מתרכך.

13פותחים את המכסה ומוסיפים עוד כוס מים רותחים. בכוס נפרדת מערבבים את הקמח עם כחצי כוס מים קרים, עד שהוא נמס. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים עם הקמח לאט לאט, תוך כדי בחישה. מבשלים עד שמבעבע. יצא סמיך מדי? דללו במים רותחים. שופכים על הרולדה ומגישים.

טיפים לאפיית בצק עלים

* את 7 הדקות הראשונות תמיד אופים בחום גבוה, כדי שהעלים ייפתחו. לאחר מכן מנמיכים את החום ומניחים לבצק להיאפות מבפנים.

* אל תמהרו להוציא בורקסים ורולדות מהתנור הכבוי. תנו להם רגע לנוח.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il