
קבב חלבי על סלסת עגבניות במעטפת פיתה בתנורמה קורה כשמשלבים קבב מהמזרח עם סלסת עגבניות לטינית? רק דברים טובים. ואל תשכחו להעביר ניגוב עם הפיתה שתכינו לגמרי לבד![]() צילום: דניאל בר און |
המצרכים :לבצק לפיתה:
לקבב:
סלסת העגבניות:
אופן ההכנה:1לבצק הפיתה: מכניסים את כל המרכיבים לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים ולשים מספר דקות. מכסים ושמים בצד להתפחה. 2הקבב: שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים ולשים את התערובת כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 3מוציאים מהמקרר וצרים קבבים מאורכים מהתערובת. מחממים מעט שמן זית על הפלנצ'ה ומטגנים טיגון מהיר עד שהקבב חצי מוכן. 4סלסת העגבניות: קולפים את העגבניות וקוצצים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום. מוסיפים פלפל חריף קצוץ דק. לאחר כדקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות והסוכר. מבשלים כ-20 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, נענע, כוסברה ופטרוזיליה. מבשלים עד שהסלסה מוכנה. 5בגריל שמים את רבעי הבצל על חום גבוה מאוד עד שהם משחימים מלמעלה. 6הרכבת המנה: בכלי חסין אש לתנור מוזגים את הסלסה. מעל מסדרים את הקבבים הצלויים למחצה וביניהם מניחים את הבצל. יוצרים עיגול מהבצק ומרדדים לעובי של חצי ס"מ. סוגרים את הכלי עם הבצק של הפיתה. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות עד שהפיתה משחימה קלות.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |