אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צ'יקי בורגר: המבורגר עם צ'יפס בשלושה שלבים

את המנה האהובה הזו נכין משלב תערובת הבשר דרך המיונז והחרדל ועד הטיגון השני של הצ'יפס. כל זה ב-20 דקות נטו של עבודה

|מאסטר שף| פורסם10:07
ההמבורגר של איתן סולומון (תמונת AVI: mako)
Rating:2.5165reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

להמבורגר:

  • 250 גרם בשר בקר קצוץ (60% סינטה, 20% שייטל, 20% שומן)

  • מלח
  • רבע כוס מי סודה
  • שמן לטיגון
  • פלפל
  • רבע כפית פלפל צ'ילי
  • לחמניית המבורגר
  • חרדל ללא גרגרים
  • מיונז
  • גבינת צ'דר
  • עגבנייה חתוכה לפרוסות
  • בצל אדום חתוך לטבעות
  • 2 עלי חסה

לצ'יפס:

  • ליטר מים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1ממליחים קלות את תערובת הבשר ומניחים לשעה במקרר. לאחר מכן מוסיפים את הסודה. מכינים קציצה לא דקה מדי וצולים על המחבת. 3 דקות כל צד.

22 דקות לפני שהקציצה מוכנה ממליחים ומפלפלים. מורידים את הקציצה מהאש ומפזרים פלפל צ'ילי מעל.

3פורסים את לחמניית ההמבורגר ומורחים חרדל ומיונז. מניחים את ההמבורגר ומעליו את גבינת הצד'ר, מסדרים פרוסות עגבנייה, בצל וחסה.

4הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות ברוחב 2 ס"מ. מבשלים במשך 4 דקות במים רותחים. מוציאים את תפוחי האדמה ומייבשים על נייר סופג. מכניסים למקרר לצינון במשך 20 דקות.

5מטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון בטמפרטורה נמוכה עד שתפוחי האדמה מזהיבים (בערך 5 דקות). מוציאים, מניחים על נייר סופג ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

6מכניסים את תפוחי האדמה לטיגון שני בטמפרטורה גבוהה עד לקבלת צבע צהוב ועמוק. מסדרים לצד ההמבורגר ומגישים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il