1קוצצים את נתח הקצבים ואת "מכסה" הצלעות בעזרת סכין גדול וחד, עד שנוצרת מסה קצוצה היטב. מתבלים אותה במלח ובפלפל. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב. משהים בצד למנוחה.
2בינתיים מכינים את הקטשופ בתוך סיר בינוני קטן עם תחתית עבה: מכניסים לתוך הסיר את העגבניות ואת הבצל המרוסקים, מוסיפים את החומץ, הסוכר, הפלפל האדום החריף שקצצתם ואת המלח. מבשלים עד רתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שייווצר רוטב סמיך. זה אינו קטשופ מסונן, כך שיהיו בתוכו גרעינים - מה שלא יפגע בטעמו ורק יוסיף לטקסטורה שלו ולתחושה של תוצרת בית.
3יוצרים מבשר ההמבורגרים שקצצתם קציצות שטוחות, וצולים על גריל פחמים חם עד למידת הצלייה הרצויה לכם.
2חוצים את הלחמניות בעזרת סכין מסור חד, מורחים על הלחמנייה בנדיבות את הקטשופ החם, מניחים מעליו את ההמבורגרים הצרובים, ומעליהם את עלי הארוגולה ואת פרוסות הבצל. סוגרים את הלחמנייה וזוללים.