אוכל
אוכל
מתכוני בשר

המבורגר עם קטשופ ביתי

קציצות עסיסיות העשויות מנתח קצבים משובח ומתובלות בקטשופ תוצרת בית

|גלובס| פורסם08:52
המבורגר
Rating:2.526reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • 1 נתח קצבים (700-900 גרם)

  • 400-450 גרם "מכסה" צלעות עגל (זהו נתח מלא שומן, אל תיבהלו)
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • מלח ים גס
  • 8 לחמניות קטנות מתקתקות
  • צרור עלי ארוגולה צעירים
  • 1 בצל אדום פרוס דק

לקטשופ תוצרת בית

  • 1 קילוגרם עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות

  • 1 בצל בינוני מרוסק על פומפייה בחלק הדק שלה
  • 4 כפות חומץ שרי
  • 4 כפות סוכר
  • 1 פלפל אדום חריף מגולען וקצוץ דק
  • מלח ים גס

אופן ההכנה:

1קוצצים את נתח הקצבים ואת "מכסה" הצלעות בעזרת סכין גדול וחד, עד שנוצרת מסה קצוצה היטב. מתבלים אותה במלח ובפלפל. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב. משהים בצד למנוחה.

2בינתיים מכינים את הקטשופ בתוך סיר בינוני קטן עם תחתית עבה: מכניסים לתוך הסיר את העגבניות ואת הבצל המרוסקים, מוסיפים את החומץ, הסוכר, הפלפל האדום החריף שקצצתם ואת המלח. מבשלים עד רתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שייווצר רוטב סמיך. זה אינו קטשופ מסונן, כך שיהיו בתוכו גרעינים - מה שלא יפגע בטעמו ורק יוסיף לטקסטורה שלו ולתחושה של תוצרת בית.

3יוצרים מבשר ההמבורגרים שקצצתם קציצות שטוחות, וצולים על גריל פחמים חם עד למידת הצלייה הרצויה לכם.

2חוצים את הלחמניות בעזרת סכין מסור חד, מורחים על הלחמנייה בנדיבות את הקטשופ החם, מניחים מעליו את ההמבורגרים הצרובים, ומעליהם את עלי הארוגולה ואת פרוסות הבצל. סוגרים את הלחמנייה וזוללים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il