אוכל
אוכל
מתכוני בשר

קובה אדומה על אורז לבן

כופתאות סולת במילוי בשר טחון, מבושלות במרק אדום וטעים ומוגשות על אורז פרסי לבן

|מאסטר שף| פורסם10:38
המנה של שוש גולן
Rating:4.543reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

למרק

  • 1/4 כוס שמן

  • 1 בצל גדול
  • 3 סלק אדום בינוני
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מלימון אחד
  • עלי נענע
  • עלי סלרי

לכופתאות

  • 1/2 קילו סולת

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ קצוץ
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור

לאורז

  • 3 כוסות אורז

  • 1/4 כוס שמן
  • 3 כוסות מים
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1להכנת המרק: מטגנים בסיר עמוק בצל עד להזהבה. מוסיפים את הסלק, את תבליני המרק ו-2 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך הסלק.

2להכנת הכופתאות: מערבבים את הסולת עם 3/4 כוס מים ומעבדים עד ליצירת עיסה אחידה. נותנים לעיסה רבע שעה "לנוח" לפני הכנת הכופתאות.

3מערבבים את הבשר טחון, הבצל קצוץ, הפטרוזיליה והתבלינים.

4יוצרים כדורים קטנים מעיסת הסולת. כל כדור משטחים על כף היד, ממלאים בתוכו את הבשר הטחון, סוגרים את הכדור, מגלגלים ומכניסים לתוך סיר המרק האדום הרותח.

5מבשלים עוד כשעה על אש בינונית.

6להכנת האורז: משרים את האורז ומטגנים בסיר. שופכים 3 כוסות מים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. אחרי רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.

7מגישים את הקובה על מצע של אורז ומוזגים מעל מעט מרק חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il