אוכל
אוכל
מתכוני בשר

כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון

כתף טלה ממולאת בבשר ומוגשת ברוטב יין לבן וירקות שורש

|mako אוכל| פורסם18:40
כתף טלה - חיים כהן (צילום: דניאל לילה,  יח
צילום: דניאל לילה, יח"צ
Rating:4.626reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 כתף טלה, ללא עצם
  • 300 גרם בשר טלה טחון
  • 3 מצות
  • 1 כוס ציר עוף חום
  • חצי בצל, קצוץ
  • 4 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 גזרים, חתוכים גס
  • 1 כרישה, פרוסה
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
  • חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה
  • רבע בקבוק יין לבן
  • 4 ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:

1שוברים את המצות ומשרים בציר עוף חום חם.

2מערבבים את בשר הטלה הטחון, הבצל הקצוץ, המרווה, המלח והפלפל ומוסיפים את המצות.

3ממלאים את הכתף בתערובת הבשר וקושרים סביב.

4ממליחים ומפלפלים את כתף הטלה מבחוץ, וסוגרים מכל הכיוונים בתבנית המתאימה לכיריים ולתנור על אש גבוהה, עד להשחמה.

5מוציאים את כתף הטלה מהתבנית ומוסיפים את הירקות. צולים מעט, מחזירים את הכתף ומוסיפים את היין הלבן וציר העוף.

6מכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 4 שעות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il