אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי עם שמנת ופטריות

מתכון לניוקי ביתי עם רוטב חלבי עשיר. מנה משביעה ומפנקת

|מאסטר שף| פורסם15:57
הניוקי של ליהיא (תמונת AVI: mako)
Rating:469reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה, אדומים וצהובים
  • מלח גס
  • 30 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 150-200 גרם קמח (כוס וקצת)

לרוטב:

  • מיכל שמנת מתוקה
  • פטריות
  • שמן או חמאה, לטיגון
  • רבע כוס חלב
  • מלח ופלפל
  • קינמון
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1הניוקי: מסדרים את תפוחי האדמה על חופנים של מלח גס על תבנית התנור ואופים ב-220 מעלות 45-60 דקות, עד שהם מתרככים.

2חוצים את תפוחי האדמה, מוציאים את תוכנם ומועכים לפירה.

3מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה, החלמון והקמח. מערבבים עד לקבלת בצק.

4יוצרים מהבצק נחש, חוצים אותו לשניים וחותכים חתיכות קטנות באלכסון.

5מרתיחים מים עם מלח, מכניסים את הניוקי ומבשלים כדקה.

6לרוטב: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. מטגנים במחבת גדולה פטריות בשמן או חמאה, עד שהן משחימות.

7מוסיפים את החלב לשמנת.

8מערבבים את הפטריות עם השמנת ומתבלים במלח, פלפל, קינמון ואגוז מוסקט.

9מערבבים את הניוקי עם הרוטב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il