אוכל
אוכל
פסטות

טורטליני במילוי ריקוטה ברוטב פטריות

מתכון לפסטה ביתית ממולאת מבצק דורום עם חמישה סוגי פטריות. ההשקעה תשתלם לכם

|מאסטר שף| פורסם15:48
הטורטליני של רוי (צילום: mako)
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 75 גרם קמח לבן
  • 25 גרם קמח דורום
  • קורט מלח
  • 2 ביצים

למילוי:

  • חצי חבילה ריקוטה
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • תימין
  • מעט מחית פטריות כמהין

לרוטב:

  • חמאה ושמן זית, לטיגון
  • חצי בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • תערובת פטריות (יער, שמפיניון, פורטבלו, פורצ׳יני)
  • מיכל שמנת מתוקה
  • תימין
  • מעט מחית פטריות כמהין
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1לבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמחים, המלח והביצים, מערבבים בוו לישה עד שנוצר בצק (לא יותר), עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

2למילוי: שמים ריקוטה בקערה, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית, תימין וקצת מחית כמהין.

3לרוטב: מחממים מחבת, מוסיפים שמן וחמאה ומטגנים בצל בחום גבוה. מוסיפים שום ומטגנים עד שהבצל והשום נעשים שקופים.

4מוסיפים פטריות ומקפיצים קצת, מוסיפים שמנת, תימין וקצת מחית כמהין. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

5מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק. קורצים עיגולים, שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מסובבים שני קצוות על האצבע ליצירת טורטליני.

6מרתיחים מים וחולטים את הטורטליני ל-3 דקות. מעבירים לבישול ברוטב ל-2 דקות נוספות, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il