אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי סלק בחמאת מרווה ובזיליקום

כיסונים קטנים ורכים של בצק תפוחי אדמה וסלק ברוטב חמאתי מעודן

|מאסטר שף| פורסם14:32
ניוקי תפוחי אדמה במילוי גבינת ריקוטה (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
צילום: דרור כץ, יחסי ציבור
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 400 גרם תפוחי אדמה (שלושה תפוחי אדמה ביינוניים)

  • 100 סלק (חצי סלק גדול)
  • 125 גרם קמח
  • חלמון ביצה

לרוטב

  • מאה גרם חמאה

  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח גס (עדיף אטלנטי)
  • 2 שיני שום
  • 8 עלי מרווה
  • 4 עלי בזיליקום
  • קורטוב אגוז מוסקט
  • פחות מרבע כוס אגוזי מלך ושקדים

להגשה

  • מוצרלה

  • פרמזן

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מבשלים את תפוחי האדמה והסלק במים עם מלח עד התרככות (לא רך מדי).

2קולפים את תפוחי האדמה והסלק בעודם חמים ומועכים עם מזלג עד שכל הגושים מתפרקים ונהפכים לעיסה אחידה.

3מוסיפים את הקמח והחלמון ולשים את הבצק עד שיהיה מוכן ונוח לעבודה.

4מפרידים את הבצק לעיגולים בגודל כדור פינג פונג ומרדדים עם הידיים על משטח עבודה מקומח. מרדדים לנקניקים דקים בקוטר סנטימטר או שניים.

5מכדררים את החתיכות הקטנות בכף היד לעיגולי ניוקי קטנים וכשהניוקי במרכז כף היד נותנים מעיכה קטנה עם הבוהן על מנת ליצור לו בטן קטנטנה.

6מרתיחים 5 ליטר מים עם 2-3 כפיות מלח ושולחים את הניוקי אחד אחד למים. כאשר הניוקי צפים מוציאים אותם למסננת עם כף מחוררת.

7להכנת הרוטב: קולים בנפרד את האגוזים והשקדים עם מעט שמן ומלח עד הזהבה.

8ממיסים את החמאה ומטגנים את המרווה עם הצד המשונן כלפי המחבת. מוסיפים שמן זית, שום ומלח.

9בהזהבה של השום מוסיפים את אגוז מוסקט והבזיליקום ומערבבים עד צליה של הבזיליקום.

10מגישים את הניוקי עם הרוטב החם מעליו ומגרדים את המוצרלה והפרמזן מעל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il