
 המצרכים (7 מנות):לניוקי
 לרוטב
 אופן ההכנה:לניוקי: 1מאדים את תפוחי האדמה עד לריכוך. 2מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה בקערה. מוסיפים קמח, מלח וביצה. מערבבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד (יש להיזהר עם היחסים. עם יותר מדי קמח נקבל ניוקי קשה ועם מעט מידי הניוקי יתפוררו בבישול). 3מחלקים את הבצק למספר חתיכות. מכל חתיכה יוצרים "נחש" ארוך בקוטר של כ-1.5 ס"מ. כל "נחש" חותכים לחתיכות של כ-2 ס"מ-ליצירת הניוקי. כל ניוקי לוחצים בעדינות כנגד שיני מזלג ליצירת דוגמא. 4שומרים על מגבת מטבח מקומחת קלות. אם לא מבשלים מיד, מומלץ לשמור במקרר. בישול הניוקי: 5מביאים לרתיחה סיר גדול של מים (1 ליטר מים לכל 100 גרם ניוקי) ו- 2 כפיות גדושות מלח גס. 6כשהמים מבעבעים, מכניסים את הניוקי, אפשר במספר פעמים, מעט בכל פעם. ברגע שהניוקי צפים שולים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. לרוטב: 7בסיר כבד מטגנים את הבצל והשום בשמן עד להזהבה. 8מוסיפים את כל ירקות השורש ומערבבים היטב. מבשלים יחד עד כ-10 דקות. 9מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את להבת האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (כשעה). מתבלים לפי הטעם. 10כשהרוטב מתבשל חותכים את החצילים לקוביות גדולות לפחות 2X2 ס"מ. מניחים במסננת וזורים עליהם מלח גס. מנערים מעודף הנוזלים והמלח, מנגבים קצת ומטגנים במחבת עם כסנטימטר שמן זית חם עד להזהבה עמוקה של כל החצילים מכל הצדדים. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. 11כשהרוטב מוכן מערבבים יחד עם הניוקי ומגישים. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |