אוכל
אוכל
פסטות

פסטה חצילים ועגבניות של ארז קומרובסקי

מתכון מנצח לפסטה שעושה כבוד לירקות

|mako| פורסם11:41
רוטב נפוליטנה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:4.343reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 חציל חתוך לקוביות בעובי 2 ס"מ
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 5 עגבניות חצויות לאורכן
  • 6 שיני שום
  • פלפל שחור גרוס
  • פסטה
  • עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים מעט מלח גס.

2לאחר שעתיים שוטפים היטב ומייבשים במגבת.

3מחממים תנור ל-240 מעלות. מורחים תבנית בשמן זית, מניחים את החצילים ומכניסים לתנור החם.

4אופים 10 דקות, מפזרים מלמעלה שמן זית ומעט מלח גס וממשיכים לאפות עד השחמה.

5משמנים תבנית אחרת בשמן זית, מניחים בתוכה את העגבניות ביחד עם שיני שום שלמות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 5 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים את העגבניות והשומים.

6מבשלים בנפרד את הפסטה ומסננים היטב.

7מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מטגנים את החצילים, העגבניות והשום כ-5 דקות, עד שהתערובת אחידה לגמרי.

8מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים את התערובת על הפסטה, ביחד עם עלי בזיליקום טריים.

** המתכון פורסם פה לראשונה במרץ 2010

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il