
המצרכים :
אופן ההכנה:1מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים בטימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. 2מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול בשביל הרוטב. 3מחממים את שארית שמן הזית בסיר גדול (במחבת חצי מהפסטה תיפול החוצה). 4מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה עד להזהבה. מערבבים פנימה את הבהרט, ומיד מוסיפים את השמנת המתוקה ושני שליש כוס ממי הבישול של הפסטה. 5מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב ובזהירות, כדי לא למעוך מדי את הבטטה, עד שהרוטב עוטף את הפסטה מכל הכיוונים. אם הרוטב נראה מעט יבש, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה. מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים מיד. * אם רוצים שהרוטב יהיה כתום, מבשלים במים (במקביל לאפיית הבטטות) בטטה נוספת, קלופה וחתוכה לקוביות, עד לריכוך (כ-20 דקות), מסננים ומועכים לפירה. את הפירה מוסיפים לסיר יחד עם השמנת (שוב, אפשר לדלל עם מי הבישול של הפסטה). * אם רוצים להמיר את השמנת המתוקה בשמנת לבישול 15%, משתמשים בשני מכלים (500 מ"ל) ומוותרים על מי הבישול של הפסטה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |