אוכל
אוכל
פסטות

ניוקי ברוטב שמנת עם פטריות, בטטה ובזיליקום

מתכון לפסטה טרייה ברוטב עשיר וצבעוני. מנה איטלקית מרשימה וטעימה

|מאסטר שף| פורסם13:02
הניוקי של דנה (תמונת AVI: mako)
Rating:3.996reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק הניוקי:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 30 גרם חמאה
  • חלמון אחד
  • כ-100 גרם קמח

לרוטב:

  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • מעט שמן זית
  • 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 4 פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לקוביות
  • כפית מלח
  • 2\1 כפית פלפל שחור
  • 2\1 כפית אגוז מוסקט
  • מיכל וחצי שמנת מתוקה
  • 1 כף קורנפלור
  • 2\1 כוס חלב
  • 3 גבעולי בזיליקום קצוצים (רק העלים)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-250 מעלות.

2מפזרים בתבנית התנור את המלח הגס ומסדרים עליו את תפוחי האדמה (שלמים, בקליפה). אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים.

3מוציאים מהתנור, מקלפים ומניחים בתבנית נקייה. מכניסים שוב לתנור, הפעם על 200 מעלות, ל-10 דקות.

4בינתיים מכינים את הרוטב: מזהיבים בצל במעט שמן זית, מוסיפים בטטות ומטגנים עד שהן מתרככות. מוסיפים פטריות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

5כשהפטריות מוציאות קצת מנוזליהן מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.

6מוזגים קצת מהרוטב החם (בלי פטריות או בטטות) לקערה וטורפים עם כף קורנפלור. מחזירים למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.

7מוסיפים חלב בהדרגה ומערבבים עד לפתיחה של הרוטב. מוסיפים בזיליקום ומערבבים.

8מכינים את בצק הניוקי: מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים את החלמון ומערבבים במהירות, כדי שלא תיווצר חביתה (תפוחי האדמה חמים!).

9מוסיפים קמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק (יכול להיות שיהיה צורך ביותר או פחות קמח).

10יוצרים מבצק תפוחי האדמה גליל בעובי של כ-1.5 ס"מ וחותכים אותו לניוקי קטנים.

11מבשלים במים רותחים עם כפית מלח עד שהניוקי צפים. אפשר להתחיל בבישול ניוקי אחד – אם הוא יוצא רך מדי יש להוסיף לשאר הבצק קמח, אם הוא יוצא קמחי וקשה מדי יש להוסיף מעט תפוחי אדמה.

12מעבירים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב ומבשלים שתי דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

הערות:

* לקבלת ניוקי בטטה אפשר להחליף אחד או שניים מתפוחי האדמה בבטטה ולהוסיף מעט קמח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il