מאפה פילו וגבינות במחבתהוא פריך מבחוץ, יש לו שכבה של גבינות שוות מבפנים והוא באמת לוקח כמה דקות הכנה: המאפה הזה סוגר ארוחת ערב טעימה ומזינה לכל המשפחה בכלום מאמץ |
המצרכים (4 מנות):
לבלילה
למילוי
אופן ההכנה:1 מבלי לפתוח את בצק הפילו המגולגל, חותכים את עלי הפילו לרצועות בעזרת סכין. 2 בקערה מערבבים ביצים, חלב ושמן. 3 בקערה אחרת מערבבים את תערובת המילוי. 4 שמים מחבת נון סטיק (בקוטר בינוני-גדול) מעל להבה בינונית. משמנים עם חמאה או שמן. 5 מניחים בצורה מרושלת מחצית מרצועות העלים, כך שבסיס המחבת יכוסה. 6 יוצקים חצי מתערובת הבלילה על העלים. 7 מניחים מעל את תערובת המילוי. 8 מפזרים מעל את המחצית השנייה של רצועות עלי הפילו, ומעל את המחצית השנייה של הבלילה. 9 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות בערך עד להזהבה. 10 הופכים בעזרת צלחת או תרווד, ומחזירים לבישול נוסף על הצד השני עד שהמאפה מזהיב. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה ![]() ![]()
![]() בתיאבון! ![]() |