אוכל
אוכל
ירקות וסלטים

מניפות בטטה בתנור

מניפות בטטות על מצע שמנת חמוצה וממרח פסטו - זה אולי נשמע מסובך, אבל האמת היא שמדובר במנה קלה ברמות, מהממת ביופייה וטעימה בטירוף. מנה שהיא וואו לאירוח (וגם לאירוח של עצמכם)

|mako אוכל| פורסם07:00
מניפות בטטה בתנור (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל
Rating:4.832reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 3 בטטות קטנות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גרוס
  • פלפל שחור גס

להגשה:

  • 1 גביע שמנת חמוצה 27%
  • 3 כפות פסטו
  • פלפל צ'ילי אדום (לא חובה)
  • עוד קצת שמן זית

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מקלפים את הבטטות. מניחים שני צ'ופסטיקס על משטח העבודה משני הצדדים של אחת הבטטות (הם יעזרו לנו לפרוס אותה לא עד הסוף) ובעזרת סכין חדה פורסים את הבטטה כמעט עד הסוף – עד שהסכין נתקל במקלות – לצורת מניפה. חוזרים על הפעולה עם כל הבטטות (ראו סרטון).

3מסדרים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור ל-20-30 דקות, עד שהן מתרככות ומעט משחימות.

4מרכיבים את המנה: מורחים על צלחת הגשה שכבה של שמנת חמוצה, מניחים את מניפות הבטטות ומפזרים באופן חופשי ממרח פסטו ופרוסות צ'ילי אדום. מזלפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

מניפות בטטהמניפות בטטה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** לארוחה בשרית אפשר להגיש את הבטטות רק עם פסטו, או לחלופין עם טחינה.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

תגיות:בטטות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il