אוכל
אוכל
מרקים

מרק מינסטרונה "כפתור" עם הרבה ירקות

מרק טעים, משביע ומזין עם מה שיש לכם במקרר - ירקות, קטניות או מיני דגנים ופסטות

|mako אוכל| פורסם14:02
מרק מינסטרונה
צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל
Rating:3.825reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 100 גרם שעועית לבנה קטנה (חצי כוס לפני בישול), מושרית ומבושלת עד ריכוך

  • 100 גרם גרגרי חומוס (חצי כוס לפני בישול), מושרים ומבושלים עד ריכוך
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים
  • חצי פלפל ירוק חריף – לא חובה
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
  • 3 גזרים, חצויים לאורכם
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 10 כוסות מים, או מרק צח מעוף או ירקות
  • 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
  • 3 קישואים, חתוכים לפרוסות
  • תפרחות משלושה ראשי ברוקולי
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 2 גבעולי תימין
  • 2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הסלרי, הגזר והשום, ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 20 דקות.

2מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.

3מוסיפים את הקטניות המבושלות, את מרק העוף או המים ואת העגבניות והתבלינים לפי הטעם, ומביאים לרתיחה.

4מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את הקישואים והברוקולי, ומבשלים עוד 20 דקות בכיסוי חלקי. טועמים ומתקנים תיבול.

5מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה ושמיר קצוצים, ומעטרים בשמן זית. את המרק המוכן ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il