אוכל
אוכל
מרקים

וישסואז

מרק תפוחי אדמה וכרישה

|mako| פורסם12:59
מרק חמציץ (צילום: Thomas Barwick, GettyImages IL)
צילום: Thomas Barwick, GettyImages IL
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

  • 3 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לעיגולים דקים
  • 4 תפוחי אדמה קלופים, שטופים וחתוכים לריבועים גדולים
  • 3 כפות חמאה (כ-30 גרם)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1.750 ליטר מים (7.5- 8 כוסות)
  • קורט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

1מטגנים את הכרישות בסיר גדול, מכוסה, על אש קטנה, במשך 15-20 דקות. מערבבים מדי פעם. הכרישות אמורות להתרכך, לא להשחים. 2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת אגוז המוסקט, מערבבים ומוסיפים את המים. מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. 3. כשהמים רותחים מנמיכים שוב את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות. 4. מצננים מעט ומעבירים את המרק למעבד מזון לטחינה. מחזירים לסיר מעל להבה נמוכה, מוסיפים את השמנת ובוחשים כמה דקות, עד שהמרק מגיע לסף הרתיחה (רתיחה תפרק את השמנת ותיתן למרק מראה לא אסתטי וטעם לוואי). 5. מסירים מהאש, מצננים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. זהו מרק שנהוג לאכול קר, אבל גם כשהוא טרי וחם הוא מעולה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il