אוכל
אוכל
מרקים

מרק בורשט – מרק סלק ובשר

מרק עשיר בטעמים של פעם, עם מגוון ירקות, עשבי תיבול ובשר בקר

|אוכל מכל הלב| פורסם07:59
מרק בורשט – מרק סלק ובשר (צילום: baronm10, אוכל מכל הלב)
צילום: baronm10, אוכל מכל הלב
Rating:4.760reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 600-700 גרם בשר בקר

  • 3 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 4 סלק (2 חתוכים לקוביות, 2 מגורדים גס)
  • 6 גזרים חתוכים לטבעות
  • 4 עגבניות מגורדות
  • 1 רסק עגבניות (100 גרם)
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • צרור עלי שמיר קשור בחוט
  • מעט עלי סלרי
  • 4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים במעט שמן עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים כ2-3 דקות.

2מוסיפים את הקמח, בוחשים היטב ומוסיפים מים עד גובה חצי הסיר.

3מוסיפים את הבשר, הירקות, עשבי התיבול ורסק העגבניות.

4מוסיפים מים עד כמעט קצה גובה הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר.

5מתבלים בנדיבות ומבשלים כ-3 שעות. בוחשים מדי פעם את החומרים ששוקעים בתחתית הסיר, בודקים ומתקנים טעם.

6במהלך הבישול הופך המרק מאדום לחום כהה. בסיום הבישול מוציאים את צרור עלי השמיר, מוזגים למרקיות ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il