
 המצרכים (5 מנות):
 אופן ההכנה:1משרים את הקטניות (החומוס והשעועית) בכלי עם מים למשך כל הלילה. 2מרתיחים את הקטניות המושרות בסיר עם מים, ומבשלים במשך חצי שעה. מסננים. 3בינתיים, קולפים את הבצל, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי, הדלורית ותפוח האדמה, וחותכים אותם לקוביות גדולות. 4בסיר גדול נפרד (שניתן להכניס לתנור) יוצקים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. 5מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים, ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית. 6מוסיפים את הקטניות המסוננות, גריסים, שום, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ו-2-3 כוסות מים. 7מסדרים בסיר גם את חמש הביצים. 8מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 למשך כ-3-4 שעות. מדי פעם פותחים את הסיר, בודקים שיש מספיק נוזלים ומזלפים מהנוזלים על השכבה העליונה כדי שלא תתייבש. * לחסכון בזמן, ניתן להשרות כמות גדולה יותר של קטניות ולהקפיא במנות. כך חוסכים את שלב ההשרייה לילה לפני. * שימוש בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. את הקטניות מבשלים בישול מקדים של 15-20 דקות לריכוך (שלב 2), ועוד 20 דקות אחרי הוספת יתר המרכיבים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |