אוכל
אוכל
שונות

סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט שכולו בריאות וצבע: בטטה כתומה, עדשים שחורות, בצל סגול והמון ירוקים, ורוטב משגע של סילאן ובלסמי שהופך את כל העסק לממכר. טיפה יותר מחצי שעה להכין, למי שצריך עוד סיבות לעוף על המתכון הזה

|mako אוכל| פורסם09:16
סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.5832reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 1 בטטה
  • כוס עדשים שחורות
  • עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
  • כוס עלי ארוגולה
  • 8 חצאים של פקאן טבעי
  • 1/4 בצל סגול, פרוס דק
  • גבעול סלרי, פרוס דק

לרוטב:

  • כף חומץ בלסמי
  • כפית סילאן או דבש
  • כפית שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבטטה כ-30 דקות, עד שהיא מתרככת. מצננים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות.

2בינתיים שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך.

3מערבבים את כל החומרי הרוטב.

4מערבבים את העדשים עם הרוטב. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ומערבבים בעדינות עם קוביות הבטטה.

לבלוג של שי ברנדס

בתיאבון!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il