אוכל
אוכל
שונות

מאפי גבינה ב-2 גרסאות

כיסוני בצק פילאס בשני סוגי מילויים: המתוק עם גבינה ודובדבנים והמלוח עם תרד ופרמזן - ושניהם מוכנים בפחות משעה

|mako אוכל| פורסם21:01
כיס גבינה מתוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (9 מנות):

למילוי המתוק (9 יחידות):

  • 1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 3 כפות אבקת סוכר + כף לפיזור
  • כף קורנפלור
  • חלמון
  • כפית תמצית וניל
  • 9 יחידות דובדבנים מסוכרים
  • ביצה להברשה

למילוי תרד וגבינה (9 יחידות):

  • 1/2 חבילה של בצק פילאס תורכי
  • 300 גרם תרד, שטוף חתוך לרצועות
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 100 גרם פרמזן
  • כף קורנפלור
  • חלמון
  • 1/2 כפית מלח
  • ביצה להברשה

אופן ההכנה:

1מכינים מילוי תרד: מקפיצים במחבת את התרד כ-3 דקות. במקביל, מערבבים בקערה את כל שאר מרכיבי המילוי המלוח (ללא הביצה להברשה).

2מכינים מילוי גבינה מתוק: מערבבים את כל מרכיבי המילוי המתוק (ללא הדובדבנים והביצה להברשה).

3מרכיבים: מניחים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לריבועים, מניחים במרכז כפית מהמילוי (במקרה של המילוי המתוק - מניחים גם דובדבן במרכז המילוי). תופסים קצה אחד ומקפלים באלכסון (בצורת משולש) אל מרכז הבצק, אחרי המילוי. עושים כך גם לצד הנגדי. סוגרים את 2 הפינות הנותרות לצורת כיס ואת הפינה האחרונה מושכים ומגלגלים מסביב לבצק.

4מושחים בביצה הטרופה, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 18 דקות על מצב טורבו.

5לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל המאפה המתוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il