אופן הכנת קרם הפטריות1 מטגנים את הבצל הסגול בחמאה ותימין.
 2 מוסיפים פטריות ומקפיצים 2 דקות.
 
3 קוצצים דק את התימין ומוסיפים למחבת.
 4 מוסיפים יין אדום ומצמצמים כמעט לגמרי.
 5 מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים לחצי.
 6 ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  אופן הכנת ציר הירקות חותכים גס את הירקות ומבשלים בשני ליטר מים בערך 20 דקות.
  אופן הכנת הריזוטו
 1 מטגנים בצל עד לשקיפות בחמאה.
 2 מוסיפים יין אדום ומבשלים 2 דקות , מוסיפים את האורז ומבשלים דקה עד שמבריק.
 3 מוסיפים בהדרגה ציר ירקות וחלב (מחוממים מראש) ומערבבים בין מצקת למצקת עד שהנוזלים נספגים.
 4 כאשר האורז כמעט רך להוסיף את קרם הפטריות ולערבב 2 דקות.
 5 כאשר האורז רך לגמרי להוסיף פרמז'ן מגורר, גרידת לימון ומיץ לימון בהדרגה, (לטעום אחרי כל הוספה) חמאה וכוסברה. מקפיצים קלות וממתינים 5 דקות לפני ההגשה. בתיאבון.
  סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות)
    | אנרגיה |  560 קלוריות |  
  | חלבונים |  14גרם |  
  | פחמימות |  32 גרם |  
  | שומנים |  41 גרם |  
  
 לטבלה המלאה
  הערכים התזונתיים באדיבות
עלולה להיות סטייה בנתונים
  >> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה