אוכל
אוכל
אורז וממולאים

אורז פרסי של לירז צ'רכי

ממש מחר ישודר בכאן 11 הפרק האחרון של הסדרה המדוברת "טהרן", ואנחנו מתכוונים לחגוג את האירוע עם מתכון שקיבלנו מלירז צ'רכי עצמה לאורז פרסי עם טהדיג - שכבת תפוחי האדמה הפריכה בקרקעית, שכולם תמיד רבים עליה

|mako אוכל| פורסם10:00
אורז פרסי לערב החג 5 - גיא גמזו (צילום: אמיר מנחם)
צילום: אמיר מנחם
Rating:4.7152reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 כוסות אורז בסמטי
  • 2 תפוחי אדמה, פרוסים עבה
  • 4 כפיות מלח
  • שמן
  • רבע כפית כורכום

אופן ההכנה:

1שוטפים את האורז היטב פעמיים.

2מרתיחים 8 כוסות מים בסיר טפלון ומוסיפים את המלח.

3מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית חצי בישול (כ-5 דקות), עד שהוא במרקם אל דנטה. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מסננים.

4מחממים 2 כפות שמן בסיר שיכיל את כל כמות האורז (אפשר באותו סיר), וכשהשמן חם מפזרים מעט כורכום ומסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה.

5שופכים את האורז על תפוחי האדמה. מוסיפים רבע כוס שמן בצורה אחידה על האורז, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 35-45 דקות.

6מסירים את הסיר מהאש ומניחים לדקה מעל מגבת או מגבות נייר (זה יעזור לשחרר את תחתית הסיר).

7משחררים מעט את הדפנות עם מרית או תרווד והופכים על צלחת הגשה.

* התמונה להמחשה בלבד

הפרק האחרון בסדרה "טהרן" בכיכובה של לירז צ'רכי ישודר מחר, שני, בכאן 11

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il