כל המתכונים לראש השנה
סדר ברכות לראש השנה
1 מטגנים במחבת את הבצל והגזר עד להזהבה.
2 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אורז ועגבניות מגוררות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות.
3 מוסיפים 2 כוסות מים (אנחנו רוצים לבשל את האורז רק חצי בישול) ומתבלים ברסק עגבניות, מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור ופפריקה. מערבבים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות בלבד. מורידים מהאש ומניחים לצינון קל.
4 מערבבים את תערובת האורז עם הבשר הטחון.
5 מנקים את הפלפלים: חותכים את החלק העליון של הפלפלים (אפשר לשמור את ה"כיפות" ולכסות את הפלפלים אחר כך, לא חובה) ונפטרים מהגרעינים.
6 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר עד כשלושת רבעי מנפחם (האורז עוד יתנפח בבישול), ומסדרים בסיר. נשארה מלית? מושלם – מפזרים אותה מסביב לפלפלים (תראו שבסוף זה החלק הכי טעים).
7 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה (אפשר באותה קערה שבה הייתה המלית). שופכים את הרוטב לסיר.
8 רק בשלב הזה סיר הממולאים עולה על האש. מתחילים בלהבה גבוהה, וכשהרוטב רותח מנמיכים את האש ומכסים.
9 מבשלים לפחות שעה, או צולים בחום של 180 מעלות שעתיים (אחרי שעה וחצי מציצים לראות שהכל בסדר).
פלפל שושקה ממולא. זה שהם שוכבים ולא עומדים - רווח נקי | צילום:
יעל קצב, mako אוכל
** אפשר להחליף את השושקה בפלפל אדום (גמבה) או ירוק בהיר. אם הפלפלים עומדים בסיר ולא שוכבים – משקים את תוכנם מדי פעם ברוטב.