אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

תבשיל קציצות עדשים וירקות

הן כל כך עשירות, שקשה להאמין שאין בהן בשר: קציצות עסיסיות וטעימות של ירקות עם עדשים וקוסקוס, שמתבשלות ברוטב עגבניות ואפונה. רק להוסיף אורז ולחגוג

|קפה קפה| פורסם07:45
תבשיל קציצות עדשים וירקות (צילום: קפה קפה)
צילום: קפה קפה
Rating:4.2183reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

לקציצות:

  • מעט שמן זית, לטיגון
  • 3 קישואים
  • 3 גזרים, מגורדים בפומפייה
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 300 גרם קוסקוס מבושל
  • 300 גרם עדשים כתומות, חלוטות במשך 5 דקות
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק
  • 4-5 כפות פירורי לחם

לרוטב:

  • מעט שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • סלרי אמריקאי, חתוך לאצבעות של 4 ס"מ
  • כף שטוחהפלפלצ'ומה(קנוי או ביתי)
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • ליטררוטב עגבניותאו עגבניות מרוסקות
  • כ-2 ליטר מים
  • 200 גרם אפונת גינה­
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הקציצות: מאדים במעט שמן זית את הקישואים, הגזרים, הבצל והסלרי, ומצננים.

2מערבבים את הירקות עם הקוסקוס, העדשים, הביצים והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, רק עד שהמסה מגיעה למרקם המתאים לקציצות.

3מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות. מעבירים למקרר.

4בינתיים מכינים את הרוטב: מאדים בשמן זית את השום, ומוסיפים את עגבניות השרי ואת הסלרי.

5מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון ואת רוטב העגבניות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הפלפלצ'ומה. מוסיפים מים בהדרגה, מתבלים ומבשלים עוד כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הקציצות.

6מוסיפים את האפונה והקציצות לרוטב, ומבשלים כ-10 דקות.

7מגישים על תבשיל חיטה או על אורז.

המתכון מתוך התפריט החדש של "שני צמחוני" ברשתקפה קפה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il