אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

תפוח אדמה מדורה מוקרם

ל"ג בעומר זה לא מה שהיה פעם – השריפות תרמו את שלהן, ההתחממות הגלובלית גם, ובואו, גם אנחנו כבר לא צעירים כשהיינו. אבל יש דבר אחד שלא צריך להשתנות: תפוח אדמה מדורה בטעם של ילדות, עם שדרוג של רוטב מושחת

|mako אוכל| פורסם09:26
Rating:4.436reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • חצי קילו מלח גס
  • 5 תפוחי אדמה גדולים

לרוטב:

  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות דק
  • שן שום, כתושה
  • מכל שמנת מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית אגוז מוסקט

למילוי:

  • 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת

להגשה:

  • שמנת חמוצה
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מפזרים מלח גס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה. צולים כשעה, לריכוך.

3בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בחמאה עד הזהבה, מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים.

4מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.

5כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור חורצים אותם באמצע ובעזרת מזלג מועכים מעט את חלקם הפנימי.

6מכניסים לכל תפוח אדמה כף גדושה של גבינה צהובה ויוצקים מהרוטב בנדיבות. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב

או בטיקטוקהמהמם שלה

תפוח אדמה מדורה. מתחילים בצלייה על מלחתפוח אדמה מדורה. מתחילים בצלייה על מלח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il