אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

ניוקי ברוטב שמנת מתוקה עם פטריות ובזיליקום

השופטים של מאסטר שף ילדים השתגעו על המנה הזאת. יש לנו הרגשה שגם אתם

|מאסטר שף| פורסם17:52
הניוקי של ע'די (תמונת AVI: mako)
Rating:4.1128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לניוקי:

  • מלח גס
  • 4 תפוחי אדמה
  • 30 גרם חמאה
  • חלמון ביצה
  • קמח
  • מלח

לרוטב:

  • 4 פטריות שמפיניון קטנות
  • 3 פטריות פורטובלו בינוניות
  • 3-4 עלי בזיליקום גדולים
  • שן שום קטנה
  • 2 כפות חמאה
  • כפית שמן זית
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לניוקי:

1מחממים תנור ל-250 מעלות ומפזרים מלח גס על תבנית האפייה. שמים את תפוחי האדמה על התבנית ואופים עד שהם מתרככים.

2חותכים כל תפוח אדמה לשניים ומחכים 5 דקות לצינון.

3מרוקנים את הליבה של תפוחי האדמה ומועכים אותה. מקררים כמה דקות.

4מוסיפים את החמאה והחלמון ומערבבים ביד על משטח עבודה. מוסיפים בהדרגה קמח עד שהבצק נהיה רך ונעים למגע (לא דביק!). אם הבצק דביק מדי - מוסיפים קמח. אם הוא קשה - סימן שהוא יבש וצריך להתחיל מההתחלה.

5מחלקים את הבצק לשני חלקים. מגלגלים לעובי של 1.0-1.5 ס"מ וחותכים לרצועות.

6מחממים מים עד לרתיחה, ומוסיפים את המלח והניוקי. כשהניוקי צף, סימן שהוא מוכן. מוציאים מהמים ומסננים.

לרוטב:

1חותכים את הפטריות ועלי הבזיליקום לרצועות ואת השום קוצצים דק.

2ממיסים בסיר חמאה ושמן זית ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות.

3מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים עד לרתיחה.

4מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט ומבשלים על אש נמוכה 7-10 דקות. מקררים.

5כשהניוקי מוכן מחממים שוב את הרוטב, מכניסים את הניוקי ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים חם, עם עלי בזיליקום ואגוז מוסקט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il