אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

פשטידת בורגול ובטטה

את הפשטידה הזו אנחנו אוהבים מכמה סיבות - היא בריאה, טעימה, קלה להכנה ומחזיקה כארוחת צהריים צמחונית שמשאירה אותנו שבעים ומרוצים. אה כן, היא גם עוזרת לנו לשכוח את זלילות סוף השבוע

פשטידת דלורית ובורגול (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 3/4 כוס בורגול
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 350 גרם בטטה מגוררת
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • בצל קטן, קצוץ
  • 1/3 כוס קמח מלא
  • מלח
  • פלפל שחור
  • עלים מ-2 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.

3טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.

4מוסיפים את הבורגול המסונן, הבטטה, הפטרוזיליה והבצל ומערבבים היטב.

5מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי בחישה. לבסוף מוסיפים את התימין והפלפל, ממילחים בנדיבות ומערבבים.

6מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שמשחים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן סלט עדשים וקינואה עם הפתעות

>> אוטוטו חנוכה. הנה כל מתכוני הסופגניות שאתם צריכים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il