mako
פרסומת

המסעדות האיטלקיות הכי טובות בישראל

אין מנחם ומספק ומתאים לכל הקהלים כולם כמו המטבח האיטלקי, ולפעמים נדמה שכל מסעדה שנייה שנפתחת בארץ היא על טהרת המטבח האהוב הזה. תמצאו לנו מישהו שיסרב לפסטה טובה, או פיצה קריספית או טירמיסו קרמי ומפנק. אנחנו מחכים. אז לכל מי שחייבים לנעוץ שיניים באיזה אל דנטה, הנה המקומות האיטלקיים הכי טובים בארץ נכון לעכשיו

לין לוי
פורסם:|עודכן:
המסעדות האיטלקיות הכי טובות בארץ
צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור
הקישור הועתק

בשנים האחרונות הטשטש למדי הגבול בין מה שנחשב למסעדה איטלקית לכזו שמדלגת בין מסעדת שף-איטלקי-ים תיכוני. יש לא מעט מקומות שזורקים לתפריט כמה פיצות, איזה קפרזה עם בלסמי מצומצם או ניוקי בחמאת מרווה, ופתאום כולם אליטליה.

אבל מה שהופך מסעדה לאיטלקית זה בטח לא מנת פסטה כזו או אחרת. איטלקייה אמיתית היא כזו שיש לה טכניקה, את חומרי הגלם הטובים ביותר או פסטה שנעשית ביד אומן. זה הפרמזן ממודנה ושמן הזית שרוצים לאכול עם כפית. זה הסיפור המתנגן שמספרות המנות, האווירה הייחודית, וגם הרבה מאוד מהרוח של ארץ המגף, עם הסטייל וההיסטוריה והעושר התרבותי והמטבח הפשוט אך העולה על סך חלקיו.

אז אחרי שסיננו את כל הוואנביז, אנחנו שמחים להציג בפניכם את 40 המסעדות האיטלקיות הכי טובות בארץ, אלה שנאמנות עד הסוף ליופיו של המטבח האיטלקי, כולל 9 כניסות חדשות לרשימה (וגם כמה מקומות שהם לא בדיוק מסעדות, אבל יש בהם אוכל איטלקי משובח).

שנתחיל?

צפון ושרון

לולו קיבוצטריה

הטרטוריה החדשה בקיבוץ עמיר ממוקמת בבניין לשימור משנות ה-50 ששימש בעבר כבית הקירור הראשון של הקיבוץ. היא מוקפת מדשאות, ויש בה מרפסת חיצונית מקורה ובר ארוך פתוח לנוף. השף צחי רודא מתמקד פה בתוצרת מקומית מהצפון ומציג מנות כמו ארטישוק יהודי מטוגן, כדורי פריטטינה עם מוצרלה ופרמזן, בוראטה עם תירס אפוי וצ׳ימיצ׳ורי, פטוצ׳יני שרימפס טייגר וספגטיני סרטנים כחולים עם חמאת תירס. החלל והרוח במקום מתכתבים עם תחושת שיתוף קיבוצית, ויוצרים שילוב בין מרחב כפרי לאווירה של מסעדה איכותית.

לולו קיבוצטריה. קיבוץ עמיר. 04-6954040, לא כשר.

ארטישוק יהודי על קרם ריקוטה. מתיקות מודגשת
לולו קיבוצטריה|צילום: אופיר זילברשטיין, יחסי ציבור

1910

המסעדה של השף עודד שוורצברד ממוקמת במתחם חצר הראשונים במבנה היסטורי לשימור. המקום מציע פיצות מהטאבון ושרימפס מהפלאנצ'ה, ותפריט איטלקי עם השפעות ים תיכוניות ובו מנות קלאסיות עם טוויסט מקומי, למשל אניולוטי גבינת עיזים וניוקי עם פלפל צ'ומה. המסעדה פועלת מדי ערב וגם בסופי שבוע, ומציעה אווירה כפרית לצד חוויה היסטורית.

פרסומת

חצר ראשונים, דגניה א'. 04-6608565, לא כשר

1910
1910|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

מרקטו

השף עמרי שחר פתח את המסעדה שלו בבזאר הטורקי בעכו העתיקה, ואחרי שהיא נסגרה בעקבות הצתה, הוא החזיר אותה לחיים בקיבוץ לוחמי הגטאות. התפריט פה כולל מנות שכבר הפכו מזוהות עם המקום – ארטישוק רומאי, פסטה אל פאנה עם חמאה ופירורי לחם, קפלטי במילוי תפוחי אדמה ומסקרפונה, ופיצת ברזאולה עם סטראצ'טלה.

מרקטו. קיבות לוחמי הגטאות. 04-8222144, לא כשר

מרקטו ארטישוק מטוגן
מרקטו|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

שאטו דה רואה

האיטלקית המיוחדת הזו שוכנת בתוך מבצר עתיק, במתחם אבן עתיק מהמאה ה-12. סלמה עסאף החלה את פרויקט השחזור שלו לפני 20 שנה ביחד עם בעלה המנוח לביב, והמסעדה נפתחה ממש לפני פרוץ הקורונה. יש במתחם בר, מסעדה, חצר יפה והכל בתוך מבנה צלבני. השף הוא אליאן יוס, חבר ילדותה של סלמה שחי ובישל במשלך 30 שנה בצפון איטליה, והוא מגיש במקום תפריט איטלקי מסורתי עם נגיעות מקומיות מהגליל וכל המנות מצולחתות בצורה מרהיבה בסגנון פיין דיינינג.

פרסומת

שאטו דה רואה. בוויז: שאטו דה רואה מעיליא. 04-8850088, לא כשר

בלה

בלה היא מסעדה איטלקית ים תיכונית ששוכנת בכניסה למושב שעריים בעמק יזרעאל. השף עידן ליפשיץ מגיש כאן פסטות שמכינים במקום, פיצות בטאבון, ואת כל הקלאסיקות מארץ המגף שאנחנו הישראלים אוהבים. לאחרונה הצטרף לבלה גם בר שפועל בחצר היפה של המסעדה בימים רביעי וחמישי בשעות הערב ואל תוך הלילה.

בלה. בכניסה למושב בית שעריים עמק יזרעאל. 04-9830730, לא כשר

מרקטינו

מרקטינו היא מסעדת שוק איטלקית חדשה שנפתחה באזור התעשייה של רמת ישי, מול הנופים החקלאיים של עמק יזרעאל. היא שוכנת במבנה ענק ויש בה אווירה של המסעדות הכי מושקעות בעיר הגדולה. זוהי מסעדה איטלקית מודרנית, ובכל המנות הקלאסיות מהמטבח האיטלקי יש טוויסט ישראלי עכשווי, ומשולבים בהם הרבה רטבים ותוצרת חקלאית מהאזור. הכי כיף לשבת על כיסאות בר שמול הנוף ולהגיע לבראנץ' שמח בסוף השבוע.

פרסומת

מרקטינו. חורש אלונים 18, רמת ישי. 073-2377004, לא כשר

מרקטינו חוגגים שנה
מרקטינו|צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

טאנטי באצ'י

המסעדה המשפחתית של מיכל ומולי שוכנת בלב קריית טבעון ומציעה אווירה נעימה ושירות אישי. היא קטנה, מתאימה למשפחות ותמיד כיף לחזור אליה בכל נסיעה לצפון. הפסטות מוכנות במקום בחדר ייעודי ולצדן מוגשות גם פיצות וריזוטו מושלם. בין המנות הבולטות אפשר למצוא ניוקי עם בשר מעושן, ריזוטו עם ארטישוק ולימון כבוש, פיצה ביאנקה עם טלה ורביולי חצילים עם דבש.

טאנטי באצ'י. השקדים 35, קרית טבעון. 04-9536779, לא כשר

רוברטה וינצ'י

את האיטלקית הזו מוביל השף עידו פיינר, והוא מגיש בה שילוב של מנות קלאסיות לצד כאלה המזוהות עם מסעדות שף. התפריט כולל ברוסקטה עם דג קונפי, ניוקי ביוגורט חם עם חסה צרובה ופטוצ’יני לימונה, שהפך למנה מבוקשת. יש גם פיצה ביאנקה, שנמצאת בתפריט מאז הפתיחה, ולצידה מנות עדכניות כמו ג'יבנה צלויה בטאבון וגם שילוב של המון ירק עונתי בכל המנות. מומלץ לשבת בחצר הפתוחה והנעימה.

פרסומת

רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה כרכור. 04-6037377, לא כשר

רוברטה וינצ'י - פפרדלה ראגו
רוברטה וינצ'י|צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

דולצ'ה

הטרטוריה המשפחתית שהקימו דולב אללי ומורן שקוף החלה כפיצרייה, וכיום מציעה מלבד הפיצה הנאפוליטנית, שנחשבת לאחת הטובות בארץ, גם מגוון מנות איטלקיות. בתפריט אפשר למצוא סלט עלים בסגנון קיסר, פפרדלה חלמונים עם חמאת עגבניות שרי, זעתר ולאבנה, ספגטי לימוני וטירמיסו קלאסי ונאמן למקור, מהטובים שאפשר לטעום בישראל.

דולצ'ה. המסגר 1, רעננה. כשר ללא תעודה

דולצ'ה רעננה פסטה לימונה
פסטה לימונה של דולצ'ה. אל תפספסו את המנה הזו|צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור

רפאלו

רפאלו היא רשת מסעדות פאן-איטלקיות עם 5 סניפים באזור הצפון והשישי בדרך (בנתניה). כל הסניפים מעוצבים בסגנון בראסרי איטלקי והתפריט מציע שילוב של איטליה ים תיכון וישראל, ויש גם תפריט בראנץ' שווה. המנות שמוגשות ברפאלו מפוארות בגודלן ועשירות במרכיבים, מה שלא תמיד מתכתב עם המינימליזם של המטבח האיטלקי אבל מאוד מספק אותנו הישראלים שאוהבים לאכול עם העיניים, וזה עומד מצוין גם במבחן הטעמים. חלק מהסניפים כשרים.

פרסומת
טאפאס בוקר רפאלו
רפאלו|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

צ'יקי קרלו

צ’יקי קרלו, הוא בר אוכל איטלקי-ים תיכוני חדש שנפתח במבנה אבן עתיק בנמל קיסריה, על המזח עם נוף לגלים המתנפצים. יש במקום חדר יין מינימליסטי עם קיר תצוגת יינות ישראלים, בר והמון מקומות ישיבה בחוץ מול הים. בתפריט יש המון דגים נאים, נשנושים איטלקיים שבאים טוב ליד היין ופיצות בסגנון נאפוליטני. המוזיקה היא שילוב של אלקטרוני, קאברים איטלקיים ולאונג’-סקסי, והכל ביחד יוצר מקום צעיר וחצוף עם נוף מושלם ואוכל מדליק.

צ'יקי קרלו. נמל קיסריה, ליד מסעדת לימני. 054-6130230. לא כשר

תל אביב והמרכז

פומו | קאפרי | בר איטליה | קפה נאפו

4 מסעדות איטלקיות פשוט מעולות של המסעדן שימי שוורץ והשף שחר ברנע, שמציבות רף חדש במה שקשור לקז'ואל פיין דיינינג. כולן ממוקמות בחללים בעלי תקרות גבוהות ומעוצבות כמו המסעדות של ניו יורק. גם האווירה פה מקצועית ביותר. הן אמנם מוגדרות איטלקיות, אבל מדובר פה בזן חדש של מסעדות איטלקיות בארץ, כאלה שיש להן שיק של חו"ל ובתפריטים יש הרבה מעבר לפיצה ופסטה.

פרסומת
פומו
פומו|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מה שמוגש במסעדות אלה קרוב יותר למה שפוגשים במסעדות שף (גם בנראות וגם במחיר), והמנות נדיבות מאוד. פומו הייתה הראשונה שנפתחה, אחריה הגיעה בר איטליה שנחשבת לאחת המסעדות הטובות בנתניה ואז קפה נאפו, שעורר את אזור קרית אונו. קאפרי היא החדשה מביניהן, עם עיצוב מושקע שנראה היישר ממסעדות שוות מעבר לים.

פומו: הברזל 11 רמת החייל תל אביב. 03-9225320, לא כשר

בר איטליה: עובד בן עמי 113 נתניה. 09-7421113, לא כשר

קפה נאפו: הדובדבן 7 קרית אונו. 03-6989819, לא כשר

קאפרי: ביג פאשן גלילות. 03-6989815, לא כשר

בר איטליה
בר איטליה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
קפה נאפו
קפה נאפו|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
פרסומת

כפרה מיו | קלבריה | טברנה רומאנה

הממלכה של בנצ'י ארבל (לשעבר מפגש האושר) התחילה מהפיכת הפלאפליה שלו לטרטוריה בשם כפרה מיו. זה היה פעם בכלל פופ אפ, הפך למסעדה, ואז הצטרפה לחגיגה קלבריה המגניבה וטברנה רומנה החדשה שנפתחה ברעש גדול ובמהרה הפכה לאחד המקומות הטרנדיים בתל אביב. לשלושת המקומות יש זהות ייחודית, והמשותף הוא אמנם המטבח האיטלקי, אבל בכל אחת מהמסעדות שלו ארבל מצליח להביא נדבך אחר של התרבות הקולינרית של ארץ המגף.

כפרה מיו: קינג ג'ורג' 105, תל אביב. 058-661494, לא כשר

קלבריה: קינג ג'ורג' 29, תל אביב. 051-5774690, לא כשר

טברנה רומאנה: קפלן 8, תל אביב. 051-5145304, לא כשר

פסטה וונגולי טברנה רומאנה
פסטה וונגולי טברנה רומאנה|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

גליאנו

גליאנו של השף גיא בן שמחון משלבת בין מעדנייה איטלקית לחנות חומרי גלם, והוא מגיש בה אוכל איטלקי מעולה באווירה שכונתית. המיקום לא סטנדרטי, מול מוסכים בחלק החיצוני של פלורנטין, והמקום קטן ולא מפואר. אבל יש פה מחירים נגישים ואווירה של מסעדה קטנה שכולנו היינו רוצים שתהיה לנו מתחת לבית. התפריט לא גדול, ומציע כמה מנות מעולות של פסטה קלאסית, פולנטה, פוקצ'ה וסלטים.

גליאנו. אברבנאל 17, תל אביב. 058-4704555, לא כשר

תודה על הבוסיאטה
הפסטה של גליאנו|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
פרסומת

מי וה

בר האוכל האיטלקי החדש של השף הצעיר שחר בן גלים זכה להצלחה מסחררת עוד בתקופת ההרצה, הודות לתמחור אטרקטיבי של המנות. הקטע כאן הוא שילוב בין טרנד השרינג לבין המטבח האיטלקי האהוב, והמנה הכי יקרה בו עולה 88 שקלים.

מי וה. דיזינגוף 122, תל אביב. 054-7475078, לא כשר

mi va - פיוז'ן איטלקי
MI VA|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

קוצ'ינה הס

טיל איראני פגע גם במסעדה של השפית הוותיקה תמר כהן צדק והרס לחלוטין את חזית המקום. היא לא ויתרה, והחליטה ולפתוח מחדש את המסעדה האינטימית שלה. היא מגישה פה מנות איטלקיות עם אופי ייחודי בנוף המקומי. הן מוגשות בצניעות ובפשטות, עם גישה של סלואו פוד אמיתי, באוכל כפרי, מסורתי ומדויק, כמו אצל מאמות באיטליה. וכשהסיר נגמר, המנה יורדת מהתפריט.

קוצ'ינה הס. הס 4, תל אביב. 03-5551038, לא כשר

קוצ'ינה הס 4
קוצ'ינה הס|צילום: הילה פלר , יח"צ
פרסומת

צ'יקטי

למרות שצ'יקטי מוגדרת כבר טאפסים ולא מסעדה, מדובר על מוסד איטלקי לכל הדעות שהפך ב-15 שנות קיומו לאחד המקומות הבולטים בעיר, בעיקר בזכות האווירה התוססת. המסעדן אבי קשי והשף מיכאל גרטופסקי פתחו את אחד המקומות הראשונים בעיר שלימד אותנו שגם לאיטלקים יש טאפס (וקוראים לו צ'יקטי), והכניס לנו לתודעה את המונח אפריטיבו.

צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499, לא כשר

צ'יקטי - נקניקים
צ'יקטי|צילום: דריה קוזמינה, יחצ

קיוסק דל פסטה

המקום הזה מוגדר בתור קיוסק, אבל בפועל מדובר בלהיט איטלקי חדש שנפתח השנה כדי ללמד את כולנו שפסטה טרייה ואיכותית לא חייבת לעלות הון, ושאפשר למצוא אותה לא רק במסעדות עם מפות משובצות. השפים עומר חסון וגבריאל מור חי הביאו למקום מכונת פסטה מיובאת מאיטליה, והם מגישים ריגטוני מעולה ברוטב חמאת עגבניות עם מסקרפונה וצ’ילי, קרבונרה עם שבבי פלפל שחור, ביצה, פרמזן ובייקון, קאצ'ו אה פפה ולינגוויני סרדינה.

קיוסק דל פסטה. אבן גבירול 20, תל אביב. 03-9026556, לא כשר

לינגוויני קצ'ו אה פפה
קיוסק דל פסטה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פרסומת

אמורה מיו

אמורה מיו, מסעדתו הוותיקה של שלומי סלמון, מוכרת גם בזכות שביתת הרעב שעמדה במרכז תשומת הלב בתקופת הקורונה. זהו מקום משפחתי ותיק באווירה חמימה עם עיצוב ביתי ורחש מתמיד של שיחות סועדים. התפריט רחב ומבוסס על קלאסיקות איטלקיות שמוגשות במנות ענקיות ומתאים במיוחד לארוחות משפחתיות.

אמורה מיו. אבן גבירול 100 תל אביב, 03-5244040. לא כשר

גווידו

מחפשים פיין דיינינג או מסעדת שף? גווידו, שנפתחה רק לפני שנה, כנראה לא בשבילכם. אבל אם אתם חפצים באוכל הגון, משביע, טעים, בכמויות נדיבות ובמחירים שכמעט ולא רואים יותר בתל אביב, גווידו היא כל מה שהייתם צריכים. המסעדה הזו מציעה גרסה אמריקאית-איטלקית לאוכל משביע ובעל טעמים חזקים, בלי התחכום של מטבח שף. אוכל איטלקי נגיש הופך את גווידו למקום שיוצאים ממנו שבעים ובלי חור בכיס.

גווידו. שדרות בן גוריון 34, תל אביב. 077-980-0455. לא כשר

מסעדת גווידו
גווידו|צילום: דמיטרי פטרובסקי
פרסומת

אוליברי

אוליברי היא מסעדה שמתבלטת בז'אנר האיטלקי המקומי, למרות שהיא פועלת מתחת לרדאר כבר 14 שנה. המקום, שפועל בתוך מתחם האופרה, מתמקד במטבח סיציליאני ומגיש מנות שהן מעבר לאוכל איטלקי רגיל של פיצה-פסטה. יש בה טאבון וגריל ג’וספר] ואת הפסטות מכינים במקום כמובן. הפיצה שמוגשת כאן דקה וקריספית והיא מבוססת על דורום, כפי שנהוג בסיציליה.

אוליברי. שדרות שאול המלך 23, מתחם הקאמרי, תל אביב. 03-5446076, לא כשר

אוליברי - קוסקוס סרדינים
אוליברי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

MEZZO

האיטלקית הזו ממוקמת בלב שכונת מגורים, והיא התחילה בכלל מעסק של פיצות לאירועים. בהמשך התגבשה לבית קפה-מסעדה שהיום מונה כבר 2 סניפים. המסעדה מעוצבת בעיצוב מודרני בהיר, והתפריט כולל פיצות עם בצק בהתפחה ארוכה, פסטות, מנות ראשונות קלאסיות כמו סלט קפרזה, ארנצ'יני ופולנטה קרמית עם פטריות ושמן כמהין. יש גם בראנץ' מפנק בימי שישי ובמהלך השבוע מוגש תפריט בוקר עם מאפים וטוסטים.

MEZZO; היינץ כהן 5 חולון. 054-6555355. כשר למהדרין

שער יפו 5, ראשון לציון.054-6977778, לא כשר

מצו - איטלקית חדשה בחולון
MEZZO|צילום: None, mako
פרסומת

סילו

סילו היא מסעדה איטלקית ים תיכונית ותיקה שכבר עשור מגישה תפריט מיוחד למדי. יש פה ביסטקה א לה-פיורנטינה, קפלצ'ו פרמזן, ריזוטו קרבונרה ושניצל נפוליטנה עצום מבקר, שמעליו רוטב נפוליטנה ומוצרלה מוקרמת. זו מנה משוגעת ולא שגרתית במחזותיו, והיא מוגשת עם צ'יפס מיוחד שלפני הטיגון עובר ציפוי בבלילת טמפורה. יש בתפריט גם מנות לא שגרתיות נוספות, למשל סלט קפרזה קרנה, שבמקום מוצרלה מגיע עם נתחים של פילה בקר, ובוראטה בתוך מאפה מבצק פיצה. אל תפספסו כאן את הפסטה שעוברת ערבוב בתוך גלגל פרמזן מול עיני הסועדים. חוץ מזה המסעדה נודעת גם בזכות בופה הבראנץ' המפורסם שלה, ויש בה חדר יין שהאורחים מוזמנים לבקר בו לפני בחירת היין לליווי הארוחה. זה בהחלט מקום מושלם לארוחה משפחתית בכל הרכב אפשרי.

סילו. פארק שמעון פרס, שדרות ירושלים 210, חולון. 03-5733315, לא כשר

סילו מארחת יקבים
סילו|צילום: גיא צמח, יחסי ציבור

נונו

נונו נפתחה לראשונה ב-2014 בהוד השרון על־ידי יקי בונה ודוב לוינסון, והפכה מאז לרשת ענק עם יותר מ-12 סניפים ברחבי הארץ. לאחרונה עברה מסעדת נונו בהרצליה מתיחת פנים משמעותית בייעוצו של השף הלל תווקולי, והוא הביא איתו שינוי בגישה: יותר עונתיות, חומרי גלם מוקפדים, ועדכון מנות לצד הקלאסיקות. נונו של היום היא ביסטרו איטלקי ים תיכוני עם אווירה נעימה ומנות נדיבות, שנראות כאילו יצאו מקטלוג, ושמחברות בין מקומיות, עונתיות וצבעוניות איטלקית.

מתוך התפריט החדש של נונו. רוסטביף איולי חציל קלוי
נונו החדשה|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור
פרסומת

JAJA

גלעד סלומון, הבעלים והפיציולו של JAJA, מכין פיצות מטורפות, מגיש מבחר ענק של פסטות מעולות וגם מנות ראשונות קלאסיות. הטעם המיוחד של הפיצות נעוץ בשילוב בין בצק ביגה, מחמצת בת 17 שנה, 24 שעות התפחה, יישון של 48 שעות, אפייה בטאבון איטלקי של חברת POLIN ו-20 שנות ניסיון. האווירה במקום משפחתית-שכונתית ומתאימה מאוד למשפחות.

ג'הג'ה. רוטשילד 86, ראשון לציון. 077-9386330, לא כשר

פיצה JAJA
הפיצה הגאונית של JAJA|צילום: לין לוי, mako אוכל

בלאג'ו

בלאגו היא מסעדה איטלקית גדולה, וכיושבים בה אפשר לרגע לשכוח מהמיקום הלא קשור: מתחם יס פלנט ראשון לציון. שף לירן תומר מציע מטבח איטלקי קלאסי ומנות איטלקיות ים תיכוניות כמו ארנצ'יני גבינות, שרימפס בחמאת לימון ורביולי בוראטה. האווירה במקום מאוד איטלקית, והכי כיף לשבת על הבר ולראות את ההתרחשות במטבח ואת הפיצות יוצאות מהטאבון.

בלאגו. המאה ועשרים 4, ראשון לציון. 03-5449977. לא כשר

פסטה בלאגו
בלאג'ו|צילום: עוז אוחיון , יחסי ציבור
פרסומת

ירושלים ודרום

לוצ'נה

לוצ’נה בירושלים היא מסעדה כשרה למהדרין, המעוצבת באווירה רומנטית, כולל מזרקה במרכז החלל שמעניקה תחושה קולנועית מעט קיטשית אך נעימה. התפריט משלב מטבח איטלקי עם נגיעות מקומיות, וכולל מגוון רחב של מנות דגים, לצד ארוחות בוקר ועסקיות צהריים. בגזרת הפסטות מוצעות מנות כמו קרבונרה עם טונה אדומה ושמנת, וקפלטי במילוי פורצ’יני. למסעדה יש גם סניפים נוספים במודיעין ובבאר שבע, ששוכנות בחללים גדולים ומושקעים מאוד וגם בהם ניצבת מזרקה במרכז החלל. גם בהן מוגש תפריט איטלקי-ישראלי עם מנות נדיבות (ולא זולות), בדיוק כמו אצל האחות הירושלמית.

קניון ממילא. ממילא 8, ירושלים. 02-5021000, כשר למהדרין

החיטה 1, סינמה סיטי, באר שבע. 053-7188963, כשר למהדרין

שדרות המלאכות 1, מודיעין מכבים רעות. 08-6901111, כשר למהדרין

לוצ'נה - פסטה כשרה לפסח
לוצ'נה|צילום: יעל בונפיס

באדה בום

אוכל מצוין מהטאבון ומלא מנות דגים: זה לב העניין במסעדת באדה בום. היא אמנם מציגה את עצמה כמסעדה איטלקית, אך בפועל מדובר במקום ים-תיכוני עם נגיעות איטלקיות. השף יוחאי ז’נו הוא בן למשפחת ימאים אשדודית, מה שמסביר את הקו הייחודי ואת שלל מנות הדגים. לצד מנות כמו טאטאקי, קרפצ’ו, טרטר, סביצ’ה, סשימי וסיגרים במילוי דגים, מוצעות גם פיצות יצירתיות כגון פראנסאווי עם שמנת כמהין, תפוחי אדמה, סלמון, בצל ירוק וביצת עין, וכן פסטות כמו ספגטי מהנמל, עם דגים ברוטב פיקנטי.

באדה בום. גן העיר, אשדוד. 08-6157777, כשר

BADA BOOM
באדה בום|צילום: שירן כהן שי
פרסומת

ברבריני

ברבריני היא מסעדה איטלקית צעירה עם אווירה קלילה. אפשר לפתוח בה את היום עם ארוחות בוקר, והכי כיף להגיע אליה לאפריטיבו שמח של יום שישי. התפריט כולל גם פסטות ומלא מנות עם ירקות שעושים מהם כאן קסמים וגם כמה פיצות מעניינות, בינהן פיצה עם כרובית, פטה, בזיליקום ובצל שרוף.

ברבריני. רוגוזין 74, אשדוד. לא כשר

ברבריני. אשדוד
ברבריני|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

לוצ'נה אמונים

המסעדה הוותיקה הזו מושכת כבר שנים את תושבי חוף אשקלון ואשדוד בזכות האווירה הכפרית והנעימה שלה. בבוקר המקום מתפקד כבייקרי, והחל משעות הצהריים הופך למסעדה איטלקית כמו אלה שנתקלים בהן במקרה בטיולים באזורים הכפריים של איטליה. התפריט שומר על הקלאסיקה האיטלקית וכולל מנות דגים, ריזוטו ורביולי ממולא חצילים קלויים.

לוצ'נה אמונים, מתחם תחנת דלק 08-8661396, כשר

פרסומת

קולורטו

קולורטו נפתחה בבאר שבע ב-2023 על־ידי קבוצת או לה לה, והיא מביאה רוח חדשה לבירת הנגב, בעיקר כי זו המסעדה האיטלקית השמחה הראשונה שלה. התפריט מציע הרבה דגים נאים, נשנושים קלים כמו ארנצ'יני ריקוטה וקרפצ'ו זוקיני, ניוקי עם כמהין ופטריות, ריזוטו ארמוריו עם אספרגוס ופרמזן, ופסטה אלי אוליו ושקדים.

קולורטו. חלקיקי האור 16 גב ים נגב 2, באר שבע. 08-6100195, לא כשר

קולורטו. אוכל שמח
קולורטו|צילום: מרי מזוז, יחסי ציבור

פדרה מדרה

האיטלקית החדשה של דימונה נפתחה בדיוק לפני שנה תחת הובלה מקצועית של הפיציולו רענן נוסל והשף ינון מזרחי. המקום מתמחה בפיצות וג'לטו איטלקי, אבל יש בתפריט גם פסטות וסלטים, פוקצ'ות, ומנות ראשונות מסקרנות כמו ספוליאטלה תרד עם עגבניות וסחוג.

פדרה מדרה. פרץ סנטר דימונה. כשר

פרסומת

פסטורי

פסטורי היא מוסד אילתי עם מטבח איטלקי-ישראלי, וכבר קרוב ל-30 שנה היא מלאה כל יום עד אפס מקום. יש פה אווירה ביתית חמה ותפריט שלוקח את המטבח האיטלקי הקלאסי לכיוונים יצירתיים יותר. מנת הדגל כאן היא רביולי נרו - רביולי פתוח במילוי שרימפס, סלרי, בצל סגול ומסקרפונה.

פסטורי. תרשיש 7, אילת. 08-6345111, לא כשר

לה קוצ'ינה

למרות שמסעדת לה קוצ'ינה ממוקמת בלב אחד האזורים העמוסים והפחות נעימים באילת, הישיבה בה יוצרת תחושה מנותקת לגמרי מההמולה שמסביב של טיילת רויאל ביץ'. היא קיימת מאז 1994, ומציעה אווירה אלגנטית וקלאסית ותפריט עם מגוון מנות מוקפדות כמו ניוקי רומנה מסולת, שרימפס בלימון, פרפדלה עם בשר אווז וריזוטו פירות ים.

לה קוצ'ינה. טיילת רויאל ביץ, אילת. 08-6368932, לא כשר

פרסומת

פאסינו

המסעדה האיטלקית של קוני ופז נולדה בתקופת הקורונה כמיזם משלוחים ביתי, והצלחתה הובילה לפתיחת מסעדה שמושכת קהל אילתי, בעיקר בזכות מיקומה המרוחק מאזור המלונות. התפריט מציע קלאסיקות איטלקיות במחירים נגישים וחריגים בנוף המסעדות הישראלי כיום.

פאסינו. הצורף 1, אילת. כשר

פאסינו
פאסינו|צילום: אלכסנדרה גבשט, יחסי ציבור

טעמתם? אהבתם? שתפו אותנו (ואת כל החברים)

מצאתם טעות לשון?