המסעדות הכי טובות ביפו
ליפו מגיעים בשביל החומוס והסמבוסק? נכון, אבל לא רק. גם בשביל המסעדה הנסתרת באחד המלונות המפוארים בארץ, המקום הפאן אפריקאי החדש, הפיש אנד צ'יפס והאוכל היווני, וזה עוד לפני שדיברנו על מסעדות הדגים והמוסדות הבולגריים הוותיקים. יצאנו לבדוק מה טעים ביפו, והתשובה היא וואו, המון


יפו היא עולם ומלואו. יש בה נמל עתיק, אזור בילויים שמתעורר בלילה, שוק פשפשים שבשביל לקנות בו משהו צריך למשכן כליה, שני מלונות מהיקרים והמפוארים בארץ, ובגזרת האוכל שיפודיות וחומוסיות מיתולוגיות, מסעדות דגים וגם אירוח יפני מודרני שלא תמצאו במקומות אחרים (כן כן, ראו בהמשך). יפו היא גם "העיר של הבולגרים", שבה עדיין פועלים המוסדות הוותיקים של בני העדה, ובה גם ממוקמת אחת המסעדות הטובות בארץ - OCD של השף רז רהב. רוצה לומר, אם אתם ביפו ואתם רעבים - האופציות העומדות בפניכם הן לא רק רבות מאוד אלא גם מגוונות מאוד, אולי הכי מגוונות שיש. זה לא מקרה שאפשר למצוא בהסיורי אוכלביום וגם בלילה, בעיר העתיקה ובשדרות הראשיות. אפילו יוסי שטרית פתח שם לאחרונה מקום חדש.
אז מה טעים ביפו? הנה הרשימה המלאה.
שדרות ירושלים
פאלט
פאלטהחדשה הביאה לשדרה עם הרכבת הקלה קצת ניחוחות פריזאיים, במחירים יחסית נגישים. ביסטרו אמיתי מלא שיק, עם תפריט של מנות קאלט צרפתיות וגם אחלה מוזיקה (אחד הבעלים הוא דיג'יי) וקוקטיילים מיוחדים.
פאלט. שדרות ירושלים 22, יפו. לא כשר

גואטה
מסעדה טריפוליטאית ותיקה שפועלת בתחילת השדרה ומציעה מבחר גדול של מנות מנחמות, תבשילים עתירי רוטב והרבה מנות קוסקוס.
גואטה. שדרות ירושלים 6, יפו. 03-6813993, כשר
איציק הגדול
הממלכה של איציק הגדול כוללת שיפודייה ותיקה,שווארמייהשבה אפשר לטעום שווארמה מבשר וואגיו וקצבייה. מוסד הבשרים הפך בשנים האחרונות לכשר, ולמרות שהוא לא זול בלשון המעטה יש לו קהל לקוחות נאמן - בזכות הבשר הטוב ומבחר הסלטים שובר מוסכמות שמגיע לפניו.
איציק הגדול. דוד רזיאל 3, יפו. 03-6830033, כשר

דלי אלהמברה
לא רחוק מבניין אלהמברה שבשדרה נפתחה לפני 3 שניםמעדנייהשמשמשת כבית קפה שכונתי, בר יין וחלל לסדנאות בישול. את הכל מאחדת המסירות לחקלאות הישראלית של בעלי המקום אביאל אלבז ויקיר קנפו. אפשר לטעום במקום יינות נדירים ואוכל פארם טו טייבל, שמספר את הסיפור של המשקים החקלאיים הכי מסקרנים בארץ.
דלי אלהמברה. שדרות ירושלים 30, יפו. לא כשר

הרשל'ה
מעדנייה פצפונת עם מדפים עמוסים בדברים מעניינים. יש כאן מותססים, דגים מלוחים וכבושים, זיתים, ריבות הום מייד, ליקרים ו-4 שולחנות בחוץ, למי שרוצה לעצור לקפה עם כריך. בקיצור, מלא דברים טובים שיטריפו את הפודיז שאוהבים לשדרג את המזווה.
הרשל'ה. שדרות ירושלים 62, יפו. לא כשר

מלבי דג'אני
בדוכן הפצפון הזה מוכרים את המלבי הכי מפורסם בארץ מאז 1950. הוא סמיך וקרמי ואפשר לקבל אותו בכוס זכוכית לאכילה בעמידה במקום או בכוס פלסטיק לקחת. יש גם פרווה, עם קרם קוקוס או עם שוקו - פשוט 14 שקלים של עונג.
מלבי דג'אני. שדרות ירושלים 94, יפו. לא כשר

מאפה ליאון
המאפייה של ליאון ממוקמת, מאז 1948, מטרים ספורים משדרות ירושלים, והיום הדור השלישי מכין בה בורקס מבצק פילו אמיתי, ללא מרגרינה. המבחר גדול ומפתה, וגולת הכותרת היא ארוחה עסקית שעולה 30 שקלים וכוללת בורקס שהופך לארוחת צהריים עם תוספות ליד.
מאפה ליאון. עולי ציון 17, יפו. 09-6833123. כשר

בורקס ז'ק
הדוכן הפשוט והוותיק פועל על פי האגדה האורבנית משנת 1936, ואופים בו בורקס טורקי אמיתי ובורקס עלים פריך במילוי תרד, גבינה או תפוח אדמה. אלה מוגשים על מגש לצד עגבניות, מלפפון חמוץ, ביצה חומה וחריף. אל תוותרו על כוס איירן ליד.
בורקס ז'ק. שדרות ירושלים 35, יפו. 03-6837876. כשר

פלאפל איציק
דוכן פלאפל קטן, פשוט ועמוס מאוד, למרות שמנת הפלאפל בו לא זולה (25 שקלים). בכניסה יש שלט רחוב עם שם המקום והתור הארוך משתרך החוצה. ככה זה כשאתה קיים משנות ה-60 ומכין פלאפל פשוט שופע חומוס ונטול עשבים.
פלאפל איציק. שדרות ירושלים 90, יפו.כשר

ג'אפה פיצה קיטשן
פיצרייה שכונתית באחת הסמטאות שחוצות את השדרה. בתפריט תמצאו פיצה בסגנון נפוליטני, וחוץ ממנה רק שני סלטים וטירמיסו. מקום מאוד אהוב על תושבי האזור, ואפילו השתתף בתחרותהפיצה של השנהשלנו.
ג׳אפה פיצה קיטשן.חבר הלאומים 1, יפו.לא כשר
מונקה, ויטושה ושרה
3 מסעדות בולגריות של פעם, מוסדות שהזמן עצר בהם מלכת. שלוש המסעדות נמצאות בסמיכות לשדרות ירושלים וגם זו לזו, הן מאכלסות פרלמנטים קבועים של בני העדה ותמצאו בהן אוכל בולגרי אותנטי ומנות נוספות ממטבחי הבלקן. הקבב הרומני, הפלפל הממולא והאיקרה כמובן בפנים.
מונקה: יהודה הימית 15, יפו. 03-6820723, לא כשר
ויטושה: יהודה הימית 3, יפו. 03-5181974, לא כשר
שרה: יהודה הימית 2, יפו. 03-6821694, לא כשר
עלי קרוואן אבו חסן
אבן חסן, שהקים את עלי קרוואן, כבר לא איתנו, אבל החומוס האגדי שלו עדיין נחשב לאחד הטובים בארץ ומושך אליו מעריצים רבים שבאים במיוחד בשביל המסבחה החמה, הסמיכה והחמוצה. האני קרוואן, נכדו של אבו חסן, ממשיך את דרכו, ולמרות כל הדיבורים על סגירות וסכסוכים שלושת הסניפים ממשיכים לפעול ולבעוט ביפו, שניים ממש מאחורי שדרות ירושלים.
עלי קרוואן אבו חסן. הדולפין 1, שבטי ישראל 17, שבטי ישראל 14, יפו. לא כשר

אנטיליה
מסעדה חדשה יחסית ולא גדולה שנמצאת צעדים ספורים משדרות ירושלים ומכינים בה פסטה טרייה. בתפריט יש בעיקר מנות פשוטות אך מיוחדות של פסטה, ותמיד מצטרפים גם איזה ספיישל וכמה ראשונות. הישיבה היא בחצר יפה, ולצד הפסטה תוכלו ליהנות מיין טוב.
אנטיליה. רבי פנחס 4, יפו. לא כשר

מתחם נגה
OCD
אחת ממסעדות השף הכי פורצות דרך בארץ ממוקמת מאחורי מתחם נגה, והשף רז רהב מבשל בה אוכל שאין דומה לו בישראל. ב-2023 היא נכנסה לרשימת 50 המסעדות הטובות בצפון אפריקה והמזרח התיכון, ובפרויקטהמסעדות הכי טובות בישראלהיא מופיעה מדי שנה במיקומים גבוהים מאוד. למרות שהיא פעילה כבר לא מעט שנים, בשביל להשיג בה מקום יש להיכנס לרשימות המתנה ארוכות מאוד.
OCD. תרצה 17, יפו.03-5566774. לא כשר

ג'מה
מסעדה איטלקית שממוקמת ליד תיאטרון גשר, עם רוח יפואית לא יומרנית ותפריט שכולל פיצות ופסטות ושלל יציאות מקוריות. האווירה במסעדה רכה ורגועה, במיוחד בערב, ובימי שישי מוגש בה בראנץ'.
ג'מה. תרצה 14, יפו. 03-6058276, לא כשר

פר דרייר
בר יין ותיק עם חצר קסומה, חדר יין מפואר ומלא חללים אינטימיים בין לבין. מקום שתמיד מתרחשים בו דברים חדשים, עם תפריטים מתחלפים וספיישלים. בשישי-שבת יש בראנץ' שווה ובאמצע השבוע דיל שעות שמחות שווה עם 50 אחוזי הנחה על האוכל ו-20 על האלכוהול.
פר דרייר. בת עמי 7, יפו. 03-6292111, לא כשר

קזינו סן רמו וקנטינה סן רמו
סן רמו היא קבוצה של מקומות בילוי יפואיים, שכוללת את קזינו סן רמו, את בר היין החדש יחסית קנטינה סן רמו שממוקם בסמיכות אליו וגם את מסעדת איטלקייה בפשפשים. זה כנראה המקום הכי תל אביבי ביפו, שפתוח מהבוקר ועד הערב ומגיש תפריט ישראלי יפואי. המיקום המנצח על המזרקה שמול תיאטרון נגה הופך אותו לאחד הספוטים החמים כבר כמה שנים.
קזינו סן רמו. נחמה 2, יפו. לא כשר
קנטינה סן רמו. נחמה 1, יפו. לא כשר


יפת/קדם
מרכז החומוס האסלי
בחומוסייה הוותיקה הזו אוהבים את כולם, וזה ניכר בכל פעם שלקוח נכנס פנימה. תמיד נחמדים, אדיבים ומכניסי אורחים, ושפע הוא שם המשחק. כאילו הגעתם לבית של משפחה. החומוס, אגב, מעולה, ויש גם מנה משתלמת במיוחד שכיכבה אצלנו בפרויקט המנות ב-20 שקל בתל אביב.
מרכז החומוס האסלי. יפת 73, יפו. 03-6813435, לא כשר

גלידת ויקטורי
הגלידה המיתולוגית של יפו שתמיד יש בה תורים ארוכים והתצוגה מלאה בגלידה צבעונית כמו פעם. היא נפתחה ב-1986 על ידי מישל סאסין והיום דור שלישי מפעיל את המקום בעזרת הדור הרביעי.
גלידת ויקטורי. יהודה מרגוזה 33, יפו. 03-6819140, לא כשר
אבו נאסר, שבתאי היפה, הזקן והים
3 מסעדות הדגים המיתולוגיות של יפו, שכל ארוחה בהן מתחילה בהרבה סלטים ומסתיימת בבוואריה. בשבתאי היפהלוקחים את זה לכיוון קצת יותר יווני והאווירה במקום מזכירה טברנה; אצלאבו נאסרמדובר במנהרת זמן אמיתית; ולזקן והיםיש שני סניפים, ובשניהם מדובר בחללי הסעדה עצומים שיכולים להאכיל מאות סועדים בו זמנית. התפריט בכולן די דומה - הרבה דגים טריים, פירות ים, סלטים וחומוס-צ'יפס-סלט, כמובן.
אבו נאסר: קדם 130, יפו. 03-5067132, לא כשר
הזקן והים: קדם 83, נמל יפו, יפו. 03-6818699, לא כשר
שבתאי היפה: הצורפים 38, יפו. 03-6832250, לא כשר


ארוחות יפניות אומאי
אלכס אברמוב מגישה ארוחת טעימות יפנית מודרנית שאין בה סושי, וזה קורה בחלל מודרני יפהפה שמסתתר בבניין עתיק לשימור. אברמוב התמחתה בעבודה עם בשר וואגיו והקימה מסעדות עבור קבוצת מסעדנים מובילה ביפן, ועכשיו היא מגישה ביפו ארוחה בת 10 מנות שמשתנה לפי עונות השנה. וב"ארוחה" אנחנו מתכוונים לחוויה של כמה שעות, עם כמה סוגים של סאקה והסברים על המרכיבים והתרבות. המחיר: כ-550 שקלים לסועד.


שיפודי זיקה, שיפודי סייף, אבו חילווה
יפו היא לא רק עיר של מסעדות דגים מיתולוגיות אלא גם ביתן של 3 שיפודיות שהן מוסדות.שיפודי סייףהיא מקום ותיק שמגיש את השיפודים רק עם טחינה, עמבה וסלט ירקות על האש, אבל השיפודים שלו נחשבים אלוהיים ולא יקרים;שיפודי זיקההיא מסעדה פשוטה עם שיפודים זולים באופן יחסי (80 שקלים לשני שיפודי אנטרקוט); ואבו חילווההוא מותג בשר מקומי עם אטליז שיש לו סניפים נוספים בתל אביב ויפו. המסעדה שמול הקצבייה חדשה יחסית, ויש בה גם שווארמה מעולה שמוגשת בפיתות הנאפות במקום.
שיפודי זיקה. יפת 160, יפו. 03-5063104, לא כשר
שיפודי סייף. יפת 114, יפו. 054-2294974, לא כשר
אבו חילווה. יפת 95, יפו. 03-5550719, לא כשר
מאפיית הסולטן
מאפה זעתר אלוהי, סמבוסק תרד וגבינה וגם סתם פיתות - הכל מצוין במאפיית הסולטן, שהיא מעין מקבילה של אבולעפיה רק בממדים יותר מקומיים (ואהובה יותר על תושבי יפו). לכאורה מאפייה, למעשה אתר קולינריה מקומי.
מאפיית הסולטן. יפת 77, יפו. 03-6827076, לא כשר
פלאפל עספור
בלב שכונת עג'מי ממוקם הפלאפל העסיסי והמחתרתי של יפו, שפעיל רק בימי שבת בבוקר. רק תושבי העיר מכירים את התופעה המוזרה של פלאפל ללא טחינה או חומוס, שמוגש בפיתה דקיקה עם כרוב כבוש, עגבניות וחריף. לא ברור אם השם הוא באמת עספור, אבל התור וההמולה תמיד שם ולפיהם אפשר לדעת שהגעתם למקום הנכון.
פלאפל עספור. אמונים 11, שכונת עג'מי. יפו. לא כשר

זאוס
דוכן פיש אנד צ'יפס חדש שמציעים בו גם פירות ים. הקטע כאן הוא בהגשה של המנות - בתוך טורטייה שנכנסת לתוך צלחת עמוקה מנייר כסף ועוברת צלייה קלה לפני ההגשה. התוצאה היא קערת בצק שהתוצרת הימית נשפכת לתוכה בשפע, יחד עם סלטים ורטבים.
זאוס. יפת 132, יפו. 03-5018001, לא כשר
דיינר שנות ה-90
אנשי חצר גולדמן, שנסגרה, פתחו דוכן סטריט פוד שיש בו סמאשבורגר, דירטי קבב בפיתה דרוזית או בג'בטה, שווארמה חזה עוף בתוך לאפה וקריספי פאוור פאף, שהוא קריספי צ'יקן. אבל גולת הכותרת היא כמובן ההמבורגר, שנחשב לטוב ביותר ביפו.
דיינר שנות ה-90. יפת 9, יפו. 03-5444449. לא כשר
נמל
בית המכולות
בית המכולות הוא מתחם מדליק וממוזג (!) שממוקם בחלק הדרומי של נמל יפו, ממש מול הברבי וליד סירות הדייגים. יש שם אטרקציות כיפיות לילדים וחנויות בוטיק מיוחדות, אבל אנחנו כאן כדי לספר על האוכל: בדוכן בשםג'ושוע דלימכינים כריכים של בשר ונקניקיות ענקיות בלחמנייה; דוכן בשםBikol, שמפעילה בחורה פיליפינית, מציע דים סאם בכל הצבעים והצורות, ראמן ואדובו בגרסה טבעונית או עם עוף (מנה ביתית מנחמת שכל ילד פיליפיני גדל עליה); ושרי הרינגפתחה במתחם הזה סניף שני של כריכי הדגים שלה, וממש בקרוב יתחילו למכור כאן גם את מוצרי המעדנייה.
בצמוד לכריכיית הדגים פועל בית קפה בשםקפה בלו, של יונתן גבאי ומתן רחמן, שמציע אווירה שכונתית ומשקאות קפה מעולים; ממול נמצאת המכולה שלמאמא ראבחה, מאמא יפואית שאחרי 30 שנה במערכת החינוך יצאה לפנסיה כדי לבשל ולהאכיל. בדוכן היא מוכרת אוכל ערבי ביתי, מאפים וממולאים וגם קינוחים - והכל מוגש עם כל כך הרבה אהבה שהלב בקושי עומד בזה.
רוב המקומות פתוחים לאורך כל השבוע, ביקול ומאמא ראבחה פתוחים רק בשישי-שבת.
בית המכולות. בווייז: בית המכולות, נמל יפו, לא כשר

שווארמה ארטורול
בשווארמייה הזו מכינים שווארמה עגל ושווארמה הודו, ואפשר לבקש חצי פיתה במחיר אטרקטיבי של 25 שקלים. הפיתות נדיבות ובר הסלטים חופשי.
שווארמה ארטורול. רציף העלייה השניה 101, יפו.03-5747977, לא כשר
בלאק אאוט
מסעדת בלאק אאוט היא מסעדת החושך היחידה בישראל, שבה המלצרים הם עם לקות ראייה והסועדים אוכלים בחושך כדי לחוות את ההרגשה. הכניסה בהזמנת מקום מראש.
בלאק אאוט. רציף העלייה השניה 6, נמל יפו. 03-6330808, כשר

מסעדת הדייגים
מסעדת הדייגים, שפועלת בקצה הדרומי של הנמל, היא מוסד יפואי שהקימו לפני 50 שנה שני דייגים יהודים. כמו במסעדות האחרות ביפו, גם כאן מציעים את מה שכולנו כל כך אוהבים במסעדות הדגים של פעם: שפע סלטים למנות פתיחה ואז דגים ופירות ים בצורת הכנה לבחירתכם.
מסעדת הדייגים. מחסן 1, נמל יפו. 073-7569540, לא כשר
העיר העתיקה
קלמטה
המסעדה עם האווירה הכי יוונית בארץ ממוקמת ביפו העתיקה, במבנה עתיק מול הים. התפריט כאן הוא מהתפריטים היווניים הראשונים בארץ, הרבה לפני שהטברנות הפכו ללהיט, והנוף מהחלון שפונה לים (וסמוך אליו השולחן המבוקש ביותר במסעדה) גם הוא זועק יוון.
קלמטה. כיכר קדומים 10, יפו העתיקה. 03-6819998, לא כשר

JAPONסושי
מסעדת סושי שממוקמת במלון סטאי. יש כאן מרפסת עם נוף משוגע לים ותפריט סושי שיש בו גם כמה סלטים. האווירה יוקרתית, המחירים בהתאם וחלל ההושבה תחת כיפת השמים יספק לכם בריזה ונחת בסתיו המתקרב.
JAPON סושי. מלון סטאי, דוד רזיאל 22, יפו. 03-6016000, כשר

בית קנדינוף
בית קנדינוף הוא היכל מהיפים ביפו, שפועל בו בר-מסעדה שלא מפסיק לחדש, לשנות ולעדכן את הקונספט ואת התפריט. המקום גם מארח פופ אפים מסקרנים, ובסופי שבוע תמיד יש כאן בראנץ' שווה. יפה, מיוחד, מאוד יפואי ואף פעם לא משעמם.
בית קנדינוף.הצורפים 14, יפו. לא כשר

ג'יארדינו
במלון דה ג'אפה פועלת מסעדה סודית ויקרה בשםג'יארדינו. הכי שווה לשבת כאן בחצר היפה, שהיא חלק ממתחם המלון מהמפוארים בארץ. התפריט מציע מנות שמשלבות בין מקומי לעונתי עם זליגה קלה לאיטליה, וכולל גם לובסטר וטיבון.
ג'יארדינו.לואי פסטר 2, מלון דה ג'אפה. יפו. 03-5042000, לא כשר

כבאכה
האחות הצעירה של מסעדת עזבה מכפר ראמה מגישה תפריט שאמי גלילי, כזה שיש בו מנות שאפשר לטעום רק בכפרים בגליל. תמצאו שם שישברק, עכוב, סלט ג'רג'יר, מלוחייה וקובנייה כמובן. פתוח רק בסופי שבוע (חמישי-שבת).
כבאכה.כיכר קדומים, יפו. 03-6888843, לא כשר

שוק הפשפשים
רעמסס ביי דה בוקס
בר שהתחיל בכוך פצפון שפעל בסמטה קטנה ביפו תחת השם אאוט אוף דה בוקס, נסגר ונפתח מחדש במתכונת מורחבת בבר האוכל רעמסס בשוק הפשפשים. על האוכל ברעמסס ביי דה בוקסאחראי השף היצירתי און משען, וחלק מהמנות הן כאלה שצברו מוניטין בסיבוב הקודם שלו ביפו. אין ספק שזהו המקום הכי מסקרן כרגע בסצנת הבילויים של שוק הפשפשים.
רעמסס ביי דה בוקס.הגימנסיה העברית 7, יפו. 03-6163885. לא כשר
איטלקייה בפשפשים
מסעדה איטלקית ותיקה שפועלת כבר קרוב ל-20 שנה בשוק הפשפשים ולה 3 אחיות צעירות (יחסית): קזינו סן רמו, מלון ססיל וסקיי ריידרס. המקום הוא טרטורייה פר אקסלנס, עם פיצות, פסטות, אפרול שפריץ וטירמיסו לקינוח.
איטלקייה בפשפשים.עולי ציון 16, יפו. לא כשר

סלאס וקיצ'וקאי
שתי המסעדות של השף אור גינסברג מציגות לראווה את היכולות המפוארות שלו בעבודה עם דגים. סלאס היא מסעדת שף פיוז'ן אסייתית, וקיצ'וקאי - בר עם כיוון אסייתי קצת יותר שובב ומנות שלא תטעמו בשום מקום אחר. אל תפספסו את ארוחת הטונה המפורסמת של גינסברג, שנערכת רק בעונת הטונה בארץ, בתחילת הקיץ ולמשך חודש אחד בלבד.
סלאס: תנחום 6, יפו. 03-9653565, לא כשר
קיצ'וקאי: עמיעד 10, תל אביב. 03-9653565, לא כשר


Immersion
אימרסיוןהיא מסעדה רב חושית וכדי להגיע למיקום הסודי שבו היא פועלת תצטרכו לעלות למיניבוס מיוחד. החוויה לא זולה, אבל זאת לא באמת ארוחה אלא יותר מסע הרפתקאות עם משקפי תלת ממד. בכל כמה חודשים החוויה מתחלפת, כך שגם אם כבר הייתם וטעמתם ואתם מכירים את המיקום, עדיין אפשר לחזור.
אימרסיון. המיקום נמסר רק לאחר הזמנת מקום במסעדה, כשר

קפה פועה, דאמה, שפרה
קפה פועה הוקם ב-1998, הרבה לפני ששוק הפשפשים של יפו הפך למקום בילוי, והוא נחשב לאבן יסוד במערך הבילויים היפואי של תל אביבים צעירים. מעדניית שפרה הצטרפה למשפחה בהמשך ואחריה גם בית הקפה דאמה, אותו פתחו אנשי פועה ב-2022 יחד עם הבעלים של שאפה בר.
קפה פועה: רבי יוחנן 8, יפו. 03-6823821, לא כשר
דאמה קפה: נחמן 1, יפו. לא כשר
שפרה: יהודה מרגוזה 8, יפו. 03-6967880, לא כשר

שאפה בר
מקום שהוא גם בית קפה, גם מסעדה וגם בר, שפועל כבר עשור בשוק הפשפשים. אם אתם שואלים אותנו זה המקום הכי מדליק בשוק הפשפשים, לא משנה באיזו שעה תגיעו אליו. יש בו אווירה מגניבה, הפי אוור ודיג'יי, והתפריט מציע גם את כל מה שבא לנו בצהריים וגם את כל מה שכיף ליד הדרינק בערב או בבראנץ' סופ"ש.
שאפה בר.נחמן 2, יפו. 054-8032209, לא כשר
אבולעפיה
אימפריית סמבוסק ומאפים עם ביצה שהסניף הראשון והכי שווה שלה נמצא ליד השעון. כיף לעבור כאן בשעות הקטנות של הלילה, גם כדי לראות את המוני הבליינים הליליים וגם כדי לקנות את אחד המאפים האגדיים שאין להם מתחרים.
אבולעפיה. יפת 7, יפו. 03-6812340. לא כשר

ד"ר שקשוקה
בינו גבסו, האיש והאגדה, הפך את השקשוקה למאכל הלאומי, ולא מעט מדמעותיו נשפכו בדרך. המסעדה שלו ממוקמת מאז 1991 בסמטה יפואית שלדעתנו צריכה להיקרא על שמו, ומה שלא כולם יודעים הוא שחוץ משקשוקה אפשר לאכול כאן גם אוכל טריפוליטאי ביתי טעים. אם תפסתם במקום את בינו עצמו - הרווחתם בענק.
ד"ר שקשוקה.בית אשל 3, יפו. 03-5186560, כשר

ראיסה, פארוק, אכבר
שלושה ברים שממלאים את הסמטאות של שוק הפשפשים בבליינים. בראיסהיש גם בראנץ' יפואי מעניין, ופארוקהוא לא רק בר אלא גם בית קפה-מסעדה בשעות היום. שלושת המקומות יחד מייצגים את תרבות הבילוי של האזור הכי תוסס ביפו.
אכבר: רבי נחמן 2, יפו. 054-6055190, לא כשר
פארוק בשוק: רבי נחמן 6, יפו. לא כשר
ראיסה: יהודה מרגוזה 10, יפו. 053-9377784, לא כשר


אלבי
הטברנה היוונית בשוק הפשפשים, שפועלת מאז 2013. האווירה שמחה, בצלחות מאזות יווניות ובכוסות אוזו, כמתבקש.
אלבי. עמיעד 14, יפו. לא כשר
מילק בייקרי
מאפייה קטנה וותיקה ביפו שמביאה ניחוחות פריזאיים לשוק הפשפשים. יש כריכים, מאפים ולחמים מעולים וגם קפה. מקומות הישיבה במקום ממש בודדים אז לרוב פשוט מתמקמים בחוץ על המדרכה.
מילק בייקרי.בית אשל 5, יפו. כשר
קפטן הוק
פיש אנד צ'יפס, אויסטרים ופירות ים? גם את זה יש בשוק הפשפשים. קפטן הוק היא לא סתם פיש-אנד-צ'יפסייה, אלא מסעדת דגים ופירות ים עם תפריט שכולל גם עראייס דגים, סיגר דגים, דגים שלמים ושווארמה דג.
קטפן הוק. עמיעד 13, יפו. 03-6445440, לא כשר

הגפן חצר יין
בר יין אינטימי, עם תפריט יין גדול באופן מפתיע ותוצרת חקלאית מקומית עונתית בצלחות שליד. בין ההברקות: לב של כרוב צלוי עם נקניקייה מתובלת וחרדל בר מותסס.
הגפן חצר יין. נועם 3, יפו. לא כשר

יאפה כנאפה
המיזם שהתחיל את טירוף הכנאפה עם גלידה. היום יש לו כבר כמה סניפים, והתפריט מציע גם להיטים חדשים ששמם כולל את המילה דובאי.
יאפה כנאפה.עולי ציון 24, בית אשל 12, יפו. 03-9702051. לא כשר

דרך שלמה
סטודיו גורשה
אחת המסעדות המדוברות של 2025. מדובר בפופ אפ אוכל אפריקאי של השף אלעזר טמנו, שהיה כה מוצלח שהפך למסעדה מן המניין, ומאז זוכה לשבחים רבים (כולל כאן, בביקורת של ריטה גולדשטיין). אמרו עליה שהיא חידוש מרענן, אמרו עליה שהיא מסעירה ומרגשת, לנו רק נותר לקוות שהיא תישאר איתנו ותמשיך להגיש את תפריט האפרו פיוז'ן העכשווי המיוחד שלה.
סטודיו גורשה. דרך שלמה 13, יפו. 077-8801768, לא כשר

בנדיט
לא רחוק מסטודיו גורשה ומרחוב שלמה נמצא הבר החדש של השף יוסי שטרית, שנפתח אחרי הסגירה המתוקשרת שלקונתאי. הוא נקרא בנדיט והמטבח בו הוא כמו במה בהצגה. כשיושבים על הבר זה כמו לשבת במטבח של מסעדה, ויש גם מקומות ישיבה בשולחנות גבוהים ומקומות נוספים צמודים לקיר שהוא חלון. התפריט כולל מנות קטנות ובינונית שהיקרה שבהן עולה 118 שקלים.
בנדיט. ניצנה 20, יפו. לא כשר

אל קלחה
אל קלחההיא לכאורה חומוסייה פשוטה, אבל כשזה נוגע לאוכל שמוגש פה אין כאן שום דבר פשוט. למעשה אל קלחה היא בכלל מסעדה ערבית, שמתמחה במנות פאטה המורכבות מקרעי לחם, רוטב חומוס חם עם גרגירים, קרם שכולל טחינה ויוגורט, סמנה, צנוברים ובשר. חוץ מזה יש פה גם חומוס קלאסי, פלאפל נהדר ומגוון מנות מתחלפות כמו ממולאים ועראייס.
אל קלחה. דרך שלמה 3, יפו. 077-7010240, לא כשר

עמיתה
בית המאפה של מיכל ביטון ואנה שפירו שוכן באחד הבתים המיוחדים על רחוב שלמה, וכמו שהמבנה מיוחד, כך גם חלל המאפייה ומבחר המאפים שבתצוגה.
עמיתה. דרך שלמה 10, יפו.03-7600880, לא כשר

משק עפאים
בבית עדנה היפה, שהכניסה אליו היא מדרך שלמה, שוכנת הממלכה הקסומה של משק עפאים. יש שם ויטרינת מאפים מיוחדים ומדפי מעדנייה עם מוצרי המשק, ומדובר בתמהיל מוצרים שלא תמצאו באף מעדנייה אחרת בארץ. המקום משמש גם בית קפה, עם אווירה מיוחדת, ריהוט וינטג', 35 מקומות ישיבה וחצר יפה. אפשר להזמין ארוחה קלה שמבוססת על תוצרת המשק, והכי כדאי להתמקם בחצר.
משק עפאים. דרך שלמה 6, יפו. 052-3666850. בהשגחת צהר

סופרא
סופרא היא מסעדה ערבית מודרנית שמגישים בה אוכל ערבי ביתי כמו פרגית ממולאת, מלוחייה, מנסף, עלי גפן וכרוב ממולאים ושישברק. בצהריים מציעים במקום עסקית בשרית ב-49 שקלים ועסקית צמחונית ב-38 שקלים, ויש גם מאפים כמו ספיחה וסבאנח.
סופרא. דרך שלמה 3, יפו. לא כשר