mako
פרסומת

הכי טעים בפלורנטין: 10 מקומות מומלצים

לשוק לוינסקי מגיעים מדי שבוע מכל קצוות הארץ כדי להצטייד במטעמים משפע החנויות והמעדניות או לחטוף איזו ארוחה במסעדות והדוכנים. אבל ממש לא רחוק משם, אצל אחותו הקטנה והשובבה, שכונת פלורנטין, תמצאו שפע קולינרי אטרקטיבי לא פחות - ארפות, פסטה טרייה, בשרים, אסייתי, קינוחים, הפיצה הכי טובה בעיר ומה לא. אם עוד לא הכרתם, זה הזמן

ניצן לנגר
mako אוכל
פורסם:
ארפא'ס פלורנטין
ארפא'ס. גן עדן לנמנעים מגלוטן|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הקישור הועתק

חשבתם שפלורנטין טובה רק לסיורי גרפיטי? תחשבו שוב. בזמן שהצטופפתם במזללות ובדוכנים של שוק לוינסקי השכן, בשכונת פלורנטין הלכה והתרחבה סצנה קולינרית מהמסקרנות בתל אביב. כדי להביא את הבשורה, כיתתנו רגליים בשכונה, אכלנו ושתינו במקומות הכי שווים וטעימים. עבודה מפרכת, אבל מישהו צריך לעשות אותה. הנה כמה מקומות מומלצים - חדשים, ותיקים, מפתיעים וכאלה שאולי לא הכרתם:

Arepa’s (ארפא'ס)

על דוכן הארפא'ס בשוק הכרמלבטוח כבר שמעתם. מדובר במאכל הרחוב הוונצואלי האולטימטיבי, סוג של פיתת תירס צרובה על הפלנצ'ה, ממולאת בירקות, גבינת צ'דר ממכרת ושלל בשרים. לאחרונה בעלי הדוכן המצליח החליטו להתרחב, עזבו את הדוכן ופתחו מסעדה של ממש ברחוב הרצל פינת פלורנטין, מה שאומר גם תפריט מורחב ומסקרן. בנוסף למגוון הארפות (ארפה ברבים) הגדול, מגישים כאןקצ'אפה, סוג של פנקייק תירס מתקתק ממולא בגבינה או בשר, או גם וגם כמובן. בנוסף תמצאו כאן אמפנדס תירס, נשנושים ונצואליים ומשקאות הנרקחים במקום.

אנחנו הלכנו על ארוחה צמחונית לתפארת, כנהוג בשכונה, והזמנו ארפה וג'י שלא אכזבה, עם גבינת צ'דר וגבינה מלוחה, שעועית שחורה, עגבנייה, אבוקדו ובזיליקום. הארפה מגיעה עם צ'ימיצ'ורי ירוק חרפרף ואיולי שום נהדר. טרפנו גם קצ'אפה גבינה שהפתיעה אותנו בגדול - הפנקייק עשוי קמח תירס, משובץ בגרעיני תירס מתוקים ומפוצץ בתערובת גבינות וחמאה. תענוג. הלכנו גם על מנת פלנטיין (סוג של בננה) מתקתקה עם גבינה מלוחה, שילוב מנצח של מתוק ומלוח. דרום אמריקה באמצע פלורנטין, וכמובן שמדובר בגן עדן לנמנעים מגלוטן.

ארפא'ס פלורנטין קצ'אפה
טעים בטירוף|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
ארפא'ס פלורנטין פלנטייו
שילוב מנצח של מתוק ומלוח|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ארפא'ס. הרצל 77, תל אביב יפו. טלפון: 073-7367887. לא כשר

TOMETOMATO

אם יצא לכם לנסות את הניוקי הטריים והמושלמים של השף טל רשבסקי בשדרות וושינגטון, אתם מוכרחים לבקר גם בדוכן הפסטות שהוא פתח באותה השדרה. עיצוב לבן ונקי, פסטה טרייה שמכינים במקום ומגוון מתחלף ומדויק של רטבים קלאסיים.

פרסומת

בערב שבו הגענו התפריט הורכב מחמש מנות, שכל אחת מהן נשמעה טוב יותר מהשנייה; פסטה קרבונרה, קאצ'יו אה פפה, עגבניות כתומות, חמאת מרווה וראגו טלה.

אחרי התלבטות קשה הלכנו על פסטה ברוטב חמאת מרווה עם פטריות יער, צ'ילי, רוקט, ליים בציר יין לבן (42 שקלים) ופסטה עם בשר בקר וטלה ברוטב עגבניות חריף, כוסברה ופרמזן (45 שקלים). ליקקנו את האצבעות והצלחות, כמו שאר תושבי השכונה שגדשו את המקום, וביניהם לא מעט איטלקים ואיטלקיות אמיתיים. אם זו לא תעודת מצוינות, מה כן?

טומטומטו tometomato
ראגו חריף ונהדר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

TOMETOMATO. שדרות וושינגטון 26, תל אביב יפו.

Poc.cafe

המצטרף הקולינרי החדש ביותר לשכונה הוא אולי גם המתוק מכולם, בית הקפה פוק קפה. דוכן קפה קטנטן בעיצוב מינימליסטי עכשווי ברלינאי, שמגיש קפה מצוין, מגוון מאפים טריים, כריכים משתנים וטעימים שמכינים במקום וגם כמה אופציות טבעוניות. טעמנו את הקפה המריר המשובח, עם חלב אורז ושקדים מתקתק, לחמנייה כיפית ומושקעת עם סלט ביצים ובצל ירוק, מאפה שמרים שוקולד מענג ועוגה קטנה בטעם לימון מפתיע וטעים. לא בטוח שתמצאו כאן מקום ישיבה, אבל ממש כדאי לכם לעבור ולקחת קפה ונשנוש לדרך.

poc.cafe קפה, כריך ביצים, בבקה שוקולד ומאפה
טעים ונעים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פרסומת
poc.cafe ויטרינה
בלי פופים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

Poc.cafe(פוק.קפה). כפר גלעדי 48 (פינת פרנקל), תל אביב יפו. לא כשר

פיצה ג'וספה

אין מצב לדבר על אוכל פלורנטינאי בלי להזכיר את הפיצרייה המשפחתית הוותיקה והקטנה בוויטל פינת פרנקל, שם תמצאו את מי שלדעתנו היא הפיצה הכי טעימה בתל אביב (אגב, ג'וספה הוא בעצם יוסף החרוץ): משולשים יפים עם תוספות כמו גבינת עיזים, תרד וגבינה בולגרית או ברוקולי ועגבניות ועם רוטב שום כתמתם ממכר שלא ייצא לכם מהבל הפה עד הערב למחרת, אבל שווה את זה. הנשנוש המושלם לסיים איתו את הערב. כל ערב.

פרסומת

ג'וספה. ויטל 1, תל אביב יפו. טלפון: 054-5928244

פלורנטין האוס

מסעדת שף במיקום אסטרטגי המגישה מגוון מנות בהשראת המטבח הדרום מזרח אסייתי, עם חלל מרווח ודוכן לטייק אוויי מהיר. במקום מבצעים מתחלפים, בעיקר 1+1 משתלם על דים סאם ובאנים (עוד לא טעמנו אבל קיבלנו המלצות חמות על באן סרטנים) - מה שהופך את המסעדה לאופציה פופולרית לארוחת ערב ובעיקר לטייק אוויי אצל תושבים רבים מהשכונה.

פלורנטין האוס, פלורנטין 6, תל אביב יפו. טלפון: 03-6164449

באבאג'ים

לפלורנטינאים נוספה לאחרונה עוד סיבה לשמוח: המזללה הטורקית מבת ים, באבאג'ים, פתחה סניף נוסף על רחוב סלמה, שהוא מרחק מעבר חצייה מהשכונה. המיקום על הכביש ההומה אולי מפוקפק אבל האוכל שווה את הפיח. שווארמה טורקית אסלית, קבבים מושלמים ושלל מנות אותנטיות מהמטבח הטורקי בהגשה משפחתית חמה.

באבאג'ים קבב, איסקנדר ופידה
באבאג'ים קבב, איסקנדר ופידה|צילום: איילה כהן, mako אוכל
פרסומת

באבאג'ים. סלמה 44, תל אביב יפו. טלפון: 054-9488193. לא כשר

המלביה

לקינוח ומשקה אפשר לעבור לסניף הפלורנטינאי של המלביה, מוסד תל אביבי (עם שלוחה גבעתיימית) מצליח שמגיש מלבי (חלבי או טבעוני), משקאות חמים וקרים ומשקאות אלכוהוליים במחירים בהחלט לא תל אביביים. בניגוד להרבה מקומות שרק מחכים שתסיימו לשתות ותפנו את מקומכם ללקוח הבא, במלביה מעודדים אתכם דווקא להישאר ולבלות. תמצאו כאן משחקי חברה ושש-בש, מוזיקה שמחה ואווירה שכונתית רגועה.

המלביה. וושינגטון 15 (פינת פלורנטין), תל אביב יפו. טלפון: 03-9477393

שמעיה

החורף מתחיל לתת אותותיו, וזה הזמן לתבשילים הביתיים של מסעדת שמעיה הוותיקה על רחוב ויטל, ממש מול ג'וספה. ארוחת צהריים משתלמת וטעימה, כמעט כמו בבית של ההורים.

שמעיה. ויטל 2, תל אביב יפו. טלפון: 03-6829217

קאנו

קפיצה קטנה בתוך השכונה ואתם כבר בווייטנאם, נהנים מספרינג רול רענן, באנים רכים או סלטים טריים במסעדת הרחוב הקטנה שעל רחוב הרצל. המון אופציות צמחוניות וטבעוניות. מבין כל המקומות לאכול בהם - יש מצב שמדובר באופציה הכי פחות מושחתת.

פרסומת

קאנו ספרינג רולז. הרצל 77, תל אביב יפו. טלפון: 03-6430846

חומוס בית לחם

בצומת הכי פקוק בשעות חיפוש החניה בפלורנטין תמצאו את המוסד שבו מגישים חומוס עם כל התוספות הקלאסיות - פול, ביצה, טחינה, גרגירים וכו' - במחירים נוחים ביותר. התפריט והעיצוב פה לא השתנו כבר כמה שנים וטוב שכך, סוס מנצח לא מחליפים.

חומוס בית לחם. פלורנטין 5, תל אביב יפו. טלפון: 03-5182855