אחד התענוגות היותר גדולים שיש הוא לשבת במסעדה, לאכול טוב טוב ולדעת שהכיס לא נקרע מזה. מרפאל ועד בית תאילנדי, קבלו את ההמלצות שלנו לעשר העסקיות הכי משתלמות בתל אביב
שלי ניידיץ'
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
ארוחה עסקית היא תמיד אופציה מעולה למי שרוצה לאכול טוב במסעדה מבלי לשרוף את הכיס. בשעות הצהריים אפשר לדגום גם עיקרית וגם קינוח, בדרך כלל במחיר של מנה עיקרית של תפריט הערב. אז אולי היא לא יכולה להיות הוצאה יומיומית והיא גם לא תמיד זולה, אבל היא ללא ספק פתרון אידיאלי לבטן רעבה. הנה ההמלצות שלנו.
הארטבורגר של מוזס. תמיד בא טוב|צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
מוזס
למה:לפעמים פשוט בא לך המבורגר ושום תחליף לא יעשה את העבודה. ההמבורגרים של מוזס טובים מאוד והעסקיות שכוללות אותם משתלמות. גם אם שותפכם לארוחה לא נמנה על חובבי הז'אנר הוא יוכל למצוא כאן את מבוקשו, אם בבשרים אחרים ואם בעסקיות הבריאות החדשות.
למה:מסעדה חלבית שכשמה כן היא ("בריא בה") מציעה אוכל בריאותי טעים, משביע ולא משעמם בו זמנית. ליד כל מנה מפורטים הרכיבים התזונתיים ואבות המזון שהיא מכילה. דווקא פירוט קלוריות לא תמצאו שם כי לא מדובר במזון דיאטטי אלאבמזון בריאות. בבריבה לא מטגנים וכחלופה לכך אופים בתנור או צורבים על הפלנצ'ה.
הפאד תאי של בית תאילנדי. שווה בכל עת|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
פרסומת
בית תאילנדי
למה:לטובת בית תאילנדי אפשר יותר מכל לזקוף את האותנטיות. חומרי הגלם נאמנים לארץ המקור, הטבחים הם מייד אין תאילנד ואפילו שמות המנות בתפריט מעולם לא תורגמו. חוף ים אקזוטי עם מי טורקיז אמנם לא נשקף מהחלון אבל חוף בוגרשוב לעומת זאת, יחכה לכם למרגלות המסעדה כשתצאו ממנה שבעים וכדורי טפיוקה מקפצים בקיבתכם.
מה:ראשונה (סלט / מרק) + עיקרית (תבשילי חלב קוקוס / נודלס / אורז עם בשר / עוף / פירות ים / בשר לבן) + שתייה
מתי:א-ה, 12:00-17:00
כמה:72 ש"ח / 62 ש"ח / 58 ש"ח. יש גם אופציה לאלכוהול מוזל ולקינוח מוזל
בוגרשוב 8, 03-5178568
הבסטה
למה:הבסטה היא מסעדה יקרה ששמורה לארועים מיוחדים. אפשר רק לקנא במי שיכול לפקוד אותה באופן תדיר כי האוכל פשוט מצוין. טעמים מדויקים, מנות מקוריות, שילובים מפתיעים ותפריט מגוון שמשתנה כל הזמן.
למה:כדברי ימי מירי מ"אחד העם 1" - גורמה גורמה גורמה. ברסטו-ביסטרו של השףרפי כהןמגישים מנות גורמה מוקפדות ומעודנות במחירים מרקיעי שחקים, מה שהופך את העסקית שלהם למשתלמת במיוחד.
פרסומת
מה:ראשונה (סלט קלמארי / רביולי / כרוב שחור / ראשי ארטישוק / עלי גפן בבשר טלה) + עיקרית (ספגטי חלמונים / קלמארי על הפלנצ'ה / ראמפ סטייק), עסקיות משודרגות בסופ"ש.
מתי:א-ה, 12:00-15:45 שישי, שבת 12:00-15:45
כמה:98 ש"ח, סופ"ש 125 ש"ח
הירקון 87, 03-5226464
חדר האוכל
למה:מסעדת הפיוז'ן של השףעומר מילרנראית כמו חדר אוכל מעוצב, אבל אל תתנו ללוק הקיבוצי משהו להטעות אתכם. המחירים לא עממיים וגם האוכל נושק יותר לגורמה מאשר לז'אנר הפועלים. לכן מומלץ ללכת על העסקית שמאפשרת להנות ממטבח גורמה במחירים סבירים.
למה:ההודית ברחוב שוקן שומרת כבר כמה שנים על אופייה הייחודי שזורק את המטיילים לשעבר לקסמי הטיול ההוא. בכניסה מורידים נעליים ומיד מתיישבים על הכריות והשטיחים סביב שולחנות נמוכים ומזמינים, איך לא, טאלי: צלחת או מגש שמוגש במסעדות בהודו ומתחלק לשלוש מנות לפחות, על טהרת הצמחוני כמובן. אפשר לבקש ריפיל לשתייה ללא תשלום נוסף עד שתשבעו ותגיעו לאננדה.
מה:עסקית רגילה - אורז לבן או מלא + יוגורט או טחינה + צ'פטי (לחם הודי) + שלושה תבשילים שמשתנים כל יום (עדשים / קטניות אחרות / תפוחי אדמה / ירקות) ; עסקית ספיישל - הנ"ל + תבשיל נוסף + לחם מיוחד מקמח עדשים ; עסקית רג'ה טאלי (טאלי מלכותי) - הנ"ל + סמוסה מטוגן עם תפו"א ואפונה.
למה:מסעדתדגיםנחבאת אל הכלים, שמגישה כל יום דגים טריים עם 22 סוגי סלטים טעימים. השירות מהיר ואדיב ויש גם אופציות למי שהדגה היא לא כוס התה שלו. הנוף לים - בחינם.
מה:עסקית דגים - מבחר סלטים + דג + צ'יפס + תה / קפה עם עוגיות הבית ; עסקית בשרים - מבחר סלטים + קבב / שיפודי פרגית + תה / קפה עם עוגיות הבית ; עסקית פירות ים - מבחר סלטים + פירות ים (שרימפס /קלמארי / צדפות) + תה/קפה עם עוגיות הבית.
למה:אדורה מזוהה אולי יותר מכל עם הבראנץ' המפורסם של ימי שבת, אבל המטבח הצרפתי הים-תיכוני שלה מציע מנות גורמה מיוחדות גם, ובעיקר, בשאר ימות השבוע בשעות מאוחרות יותר.