קפה פטריות ומאצ'ה בטעמים: הכירו את האחות המעודכנת של אנסטסיה
אניצ'ה הטבעונית היא בייקרי בבוקר ובר יין בערב; לנחלת בנימין הצטרף בר חדש; בשרונה מרקט יש דוכן דים סאם שמייצרים בעבודת יד במקום; אנשי מוג'ו מנתניה פתחו את סאן; הדוכן של כנאפה כעכ נפתח כחנות של ממש במתחם התחנה; בר היין גאזטה פתח מעדנייה איטלקית, ובבאר עתיקה של הברון רוטשילד נפתח בר יין. כל המקומות החדשים של השבוע


אניצ'ה
עשור אחרי שמסעדת אנסטסיה האהובה נפתחה, מצטרף למשפחה הטבעונית גם אניצ'ה, שבבוקר פועל כבית קפה ובייקרי ובערב הופך לבר יין שמגיש מנות טאפס. בית הקפה מציע משקאות קפה מיוחדים ומאצ'ה לצד כריכים, מאפים וסלטים. בצהריים אפשר להזמין כאן משהו קל, ובערב תוכלו לשבת על כוס יין עם מנות קטנות ליד. את התפריט יצרה השפית ענבר מעודד שמלווה את אנסטסיה.
שווה להתעכב רגע על המשקאות שמוגשים פה, כי הם הכי ברוח הזמן: קפה טחינה מייפל, למשל, ומאצ'ה בטעמים של תות, פסיפלורה או בזיליקום שאפשר להוסיף להם גם תמציות של פטריות מרפא כמו רעמת האריה, ריישי, זנב התרנגול וקורדיספס.
בתפריט הבוקר אפשר למצוא לאפה קיסר דרוזית מקמח מלא עם איולי חרדל, מיקס חסות, בצל סגול, בזיליקום, נענע, רצועות טמפה ופרמזן מלך (28 שקלים); טוסט בריוש עם גבינות אגוזים תוצרת בית (44 שקלים); מאפה קפרזה מבצק קרואסון, מוצרלה, פטה אגוזים פסטו ועגבניות צלויות (28 שקלים); סלט אטריות שחורות עם פולי סויה, נבטים, מלפפון, קולורבי, שומשום שחור, קראמבל לוז ברוטב אסיאתי (48 שקלים) וגם מנות ודברי מאפה ללא גלוטן.

בתפריט ערב מוגשים קרעי קולורבי צלוי במרינדה, כוסברה, ארוגולה, בצל סגול, קראמבל שקדים, הכל על לב קיסר פתוח (39 שקלים); לאפה דרוזית עם קרם קשיו חמצמץ, פטריות ירדן על הפלנצ׳ה, בצל, כרוב סגול, עשבי תיבול ועמבה (42 שקלים); טורטליני ארטישוק ברוטב חמאה ומיסו עם גרידת לימון (44 שקלים), וכרוב צלוי שעות בתנור, על טחינה יוגורט עם שקדים וצנונית (36 שקלים). כרגע המקום פועל רק במתכונת בוקר וצהריים, ובסיום ההרצה יפתח לקהל הרחב גם בשעות הערב.
אניצ'ה, דיזינגוף 130 (פינת גורדון), ראשון-שישי 15:30-08:30 (שעות פתיחה בהרצה).לא כשר
בר ורמיני
ורמיני הוא בר חדש מבית ורמוטריה של השף אבי קשי, והוא ככל הנראה עתיד להיות המקום הלוהט הבא של נחלת בנימין. זה בר ספרדי קטן ואינטימי, ובתפריט יש מנות כמו דג כבוש שמגיע בצורת שיפוד בשם חילדה (38 שקלים); טורטיה אספניה (36 שקלים); חמון איביריקו (62 שקלים); טארטלט טונה עם קרם פרש וקוויאר (63 שקלים); טרטר בקר עם ברביקיו אספניול ונאצ'וס (68 שקלים); קרודו ירקות קיץ ברוטב טרטר, אמפנדה ממולאת שפונדרה, וקרוקטים מבשר סרטנים עם רוטב בשמל. וכמובן שיש גם אלכוהול, בדגש על ורמוטים, יין וקוקטיילים.
נחלת בנימין 20, תל אביב. ראשון-שבת 18:00-00:00, לא כשר
הונג באו
בשרונה מרקט נפתח דוכן כיסונים חדש שמציע מגוון סוגים של כיסונים אסייתיים במילויים שונים. והשוס: את הכל מכינים פה במקום בעבודת יד מול עיני הסועדים. המבחר כולל באו מבצק שמרים ממולאים בבשר, שו מאי פתוחים עם בשר, כיסונים מבצק אורז ממולאים בעוף ושרימפס ויש גם סו דמפלינג ממולאים ברוטב שאפשר לשתות עם קש.
שרונה מרקט, לא כשר
סאן
אנשיMojo,האסייתית הוותיקה בנתניה, פתחו מקום חדש בשםSAN, שהוא בעצםמסעדה אסייתית בשירות עצמי. יש פה מיני לחמניות באן ממולאות, סושי, דים סאם, סושי בוריטו, קריספי צ'יקן, קערות הונולולו, תבשילי אורז ומרקים. המקום כרגע פועל רק במשלוחים דרך האתר (הלינק בעמוד האינסטגרם של המקום) או דרך וולט, וממש בימים הקרובים ייפתח גם לישיבה לקהל הרחב.
כרגע במשלוחים בלבד בין 12:00-22:00. גני תקווה
כנאפה כעכ
דוכן כנאפה כעכ של פארה ראסלן שפועל בנמל תל אביב, פתח שלוחה חדשה במתחם התחנה. זה כבר לא דוכן, אלא סניף של ממש, שהוא גם חנות עם מדפים עמוסים בכלים יפים, חליטות תה, לאבנה ודברי מתיקה כמו מעמולים, פאטייר ועוד. יש במקום גם משקאות מיוחדים כמו ברד רימונים, אבל גולת הכותרת הוא כמובן הכנאפה החם שמוגש בתוך כעכ.
פארק התחנה, שני-חמישי 14:00-22:00, שישי 09:00-17:00, שבת 10:00-21:00, לא כשר
הבאר בר
בר קוקטיילים חדש נפתח בראשון לציון עם בתפריט ים תיכוני שמתאים יותר למסעדה מאשר לבר. הוא ממוקם בתוך באר עתיקה של הברון רוטשילד, במבנה עתיק מלפני 140 שנה. את הקוקטייליםרוקחים כאן על בסיס התמציות והסירופים בטכניקןת מולקולרית והכל 100% טבעי.בין המנות בתפריט שבנה השף אסף שטרן: קרפצ'ו קולורבי, סביצ'ה דג, ברוסקטות, קריספי פולנטה, לינגוויני חלמונים, בייבי ריבס ובקלאווה בקר, שיפוד פילה בקר על אספרגוס, טורטליני פטריות, סשימי טונה, טרטר פילה בקר, בייבי בורגרס סלט פאטוש ועוד. בסופי השבוע מנגן במקום די ג'יי
רוטשילד 17, ראשון לציון. 03-3104987, שני-חמישי החל מ-19:00, שישי 12:00-15:30, מוצ"ש-24:00, כשר
גאזטי
גאזטה הוא בר יין מוכר באזור הבימה בתל אביב, ואנשי המקום חברו לשף עופר ששון (Ilu) והשיקו תפריט שף חדש. זה קורה במקביל לפתיחת גאזטי – מעדנייה איטלקית וחנות יין שממוקמת ממש מול. במקום יש ויטרינה עם כריכים בלחם פניני, נקניקים וגבינות. בזכות הקשר המשפחתי לבר היין הוותיק יש פה גם יינות כמובן, או אם לדייק - ספריית יין מרשימה במחירים נגישים.
מרמורק 1, תל אביב.ראשון-שישי 08:00-18:00, לא כשר