mako
פרסומת

כזה עוד לא היה פה: כל מה שצריך לדעת על L28

בין רצף הבשורות על סגירת מסעדות, הרשו לנו להציג בפניכם את L28, מיזם חדשני ומושקע שהולך לארח שפיות ושפים מתחלפים ולתת להם הזדמנות להוביל את הקו הקולינרי. את המקום יתפעלו האחים ירזין המנוסים, ובתפריט יינתן מקום של כבוד לתוצרת ישראלית מקומית

ריטה גולדשטיין
פורסם:
אל 28 פסטה בוטרגו
לינגוויני עם בוטרגה באל 28 החדשה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
הקישור הועתק

בימים מורכבים אלה במסעדנות הישראלית, בהם עוסקים בעיקר בסגירה של מיזמים גדולים כקטנים, נדיר שאנחנו מדווחים על פתיחתה של מסעדה מושקעת במיוחד. את הרצף הזה שובר היום מיזם יוקרתי במיוחד בשם L28 שנפתח לפעילות ברחוב לילנבלום בתל אביב.

אל 28 היא אומנם מסעדה, אך מאחוריה עומד סיפור מורכב בהרבה: למעשה, מדובר במיזם יוצא דופן בקולינריה הישראלית, שהוא מעין חממת סטארט אפ קולינרית. הרעיון מאחורי המסעדה הוא קידום שפים צעירים שבדרך כלל לא היו מקבלים הזדמנות לפתוח מסעדה משלהם, כך שבכל חצי שנה יתארח במטבח המקום שף אחר, ויוביל אותו עם קו קולינרי אחר לחלוטין.

אל 28 ריבולטה
נזיד טוסקני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

על הקמת הפרויקט כולו אחראית עמותה בשם Start Up Nation Central ועל תפעול המסעדה מופקדים האחים המנוסים יורם וארי ירזין (קפה איטליה,מגזינוועוד). השפית הראשונה שנבחרה להוביל את אל 28 היא שולי וימר. וימר בעלת רזומה עשיר במטבחים, ושבה לישראל אחרי עבודה במסעדות מובילות בלונדון, ביניהן הריבר קפה. היא משלבת כאן מנות איטלקיות קלאסיות עם נגיעות של אוכל גלילי שהיא מביאה איתה מהבית.

פרסומת

מלבד קידום שפים צעירים מנסים ב-L28 להציע במה גם לתוצרת המקומית, אם בחומרי גלם שמגיעים ממגדלים מקומיים או אם בבחירה להציע בתפריט היינות רק יינות ישראלים. בנוסף, על גג המקום פועלת גינת ירק מושקעת שמעשבי התיבול בה גם יוצרים קוקטיילים שמוגשים במסעדה.

אל 28 מנת דג
תפריט איטלקי עם נגיעות מהגליל|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
אל 28 עוגת סולת
עוגת סולת ושמן זית|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בתפריט, המצומצם לעת עתה, ניתן לטעום מנות ראשונות כמו קריספי פולנטה עם גספצ'ו (32 שקלים); סלט עשבים עם ריקוטה אפויה, שקדים, לימון וזיתים (43 שקלים); אינטיאס כבוש עם שומר, צ'ילי ופיסטוקים (56 שקלים); נודי – כופתאות סולת במילוי לאבנה ובציר של עלי גפן (62 שקלים) וברוסקטה עם סבידה בבישול ארוך על גרמולטה של פטרוזיליה ולימון (54 שקלים).

פרסומת

בין המנות העיקריות מגישה וימר ריבוליטה – נזיד טוסקני עם קייל שחור, עולש בר ושמן זית (66 שקלים); רוטולו עם חוביזה, תרד, חצילים, צנוברים וחמאת אורגנו (72 שקלים); לינגוויני בציר פירות ים עם אצות קומבו, בוטרגה ופירורי לחם (68 שקלים); בר ים עם בזיליקום, עגבניות, שעועית ברבוניה ושעועית טורקית (128 שקלים); לחי עגל בבישול ארוך על תפוח אדמה, מנגולד ופלפל שחור (118 שקלים) וירך טלה על הגריל עם מסבחת חומוס וקישואים, סלסה ירוקה וצ'ילי (98 שקלים).

בין הקינוחים כאן תמצאו עוגת סולת עם שמן זית מעט מריר; קינוח איטון מס של מרנג עם פירות הדר וסורבה אנונה. בין הקוקטיילים: קוקטייל לילנבלום עם ערק, סירופ טרגון, טימין וכוכב אניס ועוד. מחירי הקוקטיילים נעים בין 40-46 שקלים.

L28 . לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר

מצאתם טעות לשון?