mako
פרסומת

אוהד אמזלג, השף שהביא לנו ים של כבוד בפריז, עושה זאת שוב

עם פרוץ המלחמה הוא הפך את מסעדת גפן שלו לכשרה, ומיד זכה בהכרה עולמית ובשבחים מקיר לקיר. עכשיו מצטרף שף אמזלג למסעדת בושומון (Bachaumont), שהיא לא ים תיכונית וגם לא כשרה - אבל גם שם הוא מצליח להביא לפריז בשורה

לין לוי
פורסם:
אוהד אמזלג - גפן
מנה ממסעדת גפן של אמזלג|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

במלוןBachaumont ברובע השני,הנחשב לאחד מ-26 המלונות הכי טובים בפריז (על פי האתר הצרפתיConde Nast Traveler), קורה משהו חדש עבור הפודיז הצרפתיים. השף הישראלי אוהד אמזלג, שהפך לשף המסעדה שפועלת במלון, מגיש בה מנות ביניים לחלוקה – צירוף שעדיין לא כל כך מוכר בעיר שאוהבת את הקלאסיקה.

אוהד אמזלג
אוהד אמזלג|צילום: דריה קוזמינה, יחסי ציבור

את דרכו בפריז התחיל אמזלג במסעדת שוק. באוגוסט 2023 הוא פתח את גפן, שהציעה תפריט טעימות עם פירות ים וקוויאר סביב שולחן משותף ל-25 סועדים. המסעדה זכתה לשבחים באתרים נחשבים בצרפת ובאירופה ולסיקור נרחב של עיתוני קולינריה צרפתיים. עם פרוץ המלחמה, בעקבות גלי האנטישמיות באירופה ומתוך שאיפה להפגין סולידריות וגאווה ישראלית, הוא הפך את המסעדה לכשרה. מה שקרה אחרי זה היה רכבת מהירה של הצלחה: גפן הכשרה נכנסה לפרק המומלצים במדריך המישלן ולרשימת 20 המסעדות הכי טובות בצרפת של המגזין היוקרתילה פיגרו, ובהמשך גם למדריךגו מיו.

לפני כשבועיים אמזלג הצטרף למסעדתBachaumont (בושומון), הקרויה על שם המלון שבו נפתחה,ולמרות שהיא ממוקמת לא רחוק מגפן היאשונה ממנה לחלוטין, ומביאה לפריז בשורה קולינרית חדשה. "ב-Bachaumontבניתי תפריט שהוא ההפך הגמור מגפן", אומר לנו אמזלג. "זה אוכל שהתגעגעתי אליו. הוא פשוט ופרוע ומשוחרר וחזק בטעמים. בגפן כמעט שאין שימוש בתבלינים, בעיקר בהתססה. ב-Bachaumontיש אווירה שמחה, אוכל בסגנון בסקי, שילובים של רטבים אסייתיים ומנות סרף אנד טרף בגודל בינוני".

פרסומת

הכל התחיל בזה שסמי מרציאנו, הבעלים של מלון Bachaumont, היה לקוח קבוע בגפן, וחיכה שאמזלג יתפנה לניהול והובלה של מסעדה נוספת. "בשנה הראשונה בגפן הרגשתי שזה עדיין לא הזמן" אומר אמזלג, "אבל עכשיו יש לי שם צוות חזק ומגובש - אז לפני חודש נפגשנו אני וסמי לארוחת צהריים ויצאנו לדרך".

מסעדת Bachaumontפתוחה שבעה ימים בשבוע לארוחות בוקר, צהריים וערב, וכוללת חלל נפרד שבו פועל בר טאפאס וקוקטיילים. במסעדה עצמה 80 מקומות ישיבה, ובבר עוד 20. תפריט המסעדה מורכב ממנות חלוקה - מה שלדברי אמזלג עדיין לא ממש קורה בפריז, "כי הצרפתים נאמנים לקלאסיקות וקשה להם לוותר על החלוקה לראשונות ועיקריות". על האווירה הוא אומר: "זו מסעדה שמחה, אבל לא מסיבה. זה חיבור בין הקלאסיקה למודרניות".

מצאתם טעות לשון?