הטרנד הקראנצ'י ששובר את הפיד
הסוכריות/גומי/ממתקים הטרנדיים החדשים שמשתלטים לנו על הפיד הם "קריסטלים אכילים": נראים כמו אבני חן, קראנצ'יים מבחוץ וג'לטיניים מבפנים. כבר אפשר להשיג כאלה בארץ, ולמי שיש סבלנות, זמן פנוי ונחישות להכין אותם בעצמן בבית - יש גם מתכון


מאחורי הטרנד הצבעוני והרועש של "קריסטלים אכילים" עומדות סוכריות יפניות מסורתיות בשםkohakutou(琥珀糖)שנראות כמו אבן יקרה ועשויות מסירופ סוכר ואגר אגר. הן מגיעות במגוון רחב של צבעים, טעמים וצורות, והתרגום המילולי של שמן הוא "סוכריות ענבר" או "סוכריות קריסטל" בגלל צורתן המזכירה אבני חן.

השוס בסיפור הזה הוא המרקם המיוחד: מבחוץ ציפוי פריך ובפנים מסתתר חלק רך דמוי ג'לי. מה שהופך אתkohakutouלכל כך מושך זה שאפשר לעצב אותו לכל מיני עיצובים מגניבים ולשלב בסוכריות תמציות טעם שונות לפי טעמכם האישי כשיש גם מי שמוסיף מיץ, תה, קפה ואפילו אלכוהול.

איך מכינים?המתכון היפני המקורי מבוסס על אבקת קנטן (kanten) - חומר מיצוק טבעוני דל קלוריות ועתיר סיבים שעשוי מאצה חסרת טעם שנהוג להוסיף אותה לקינוחים יפניים מסורתיים.
לא נסבך אתכם עם קנטן כי במתכונים המערביים משתמשים באבקת אגר אגר, אליה מוסיפים כמות אסטרונומית של סוכר, צבעי מאכל ותמצית טעם (אם רוצים). אחרי שמכינים את הבלילה צריך הרבה סבלנות כי תהליך ההכנה אורך כמה ימים במהלכם ממתינים שהסירופ המתוק יתקרר ואז שהגבישים הצבעוניים יתייבשו. נתקלנו גם במתכון שבו התהליך קוצר בזכות ייבוש באייר פריי.
אז מה עושים?מתחילים בלהרתיח מים עם אגר אגר, מוסיפים סוכר ואז שופכים את הכול לתבנית, מטפטפים צבעי מאכל, יוצרים עם קיסם צורות יפות ומשאירים להתייבש ולהתקרר למשך יממה. אחרי צינון והתקשחות מקלפים את השכבה החיצונית עד שמגיעים לליבה הקשיחה יותר ויוצרים שברים דמויי קריסטלים, ומשאירים לייבוש יממה נוספת לפחות.
הנה המתכון
אפשר גם בעברית
בחו"ל אפשר לקנות את הקריסטלים המוכנים בחנויות ממתקים או להזמין אונליין אפילו באמזון. בארץ הטרנד עדיין לא פרץ לחנויות, אבל החדשות הטובות לכל מי שמעוניין להשיג כמה קריסטלים, הן שיש כבר מי שהרימה את הכפפה והחליטה להפוך את הטרנד לרווח. מצאנו מספר משפיעניות, בשלניות ואופות שמכינות את הסוכריות קריסטל בבית ואפשר להזמין אותן מהן עד הבית:
אפשר לקנות אותן בחנות מדליקה בתל אביב בשם Mochikva
ומצאנו את זה (אבל לא ניסינו) גםכאן