mako
פרסומת

אייל שני מסביר מהו סוד הקסם של החציל

השף אייל שני מגיע לתכנית הבוקר ומחלק שיעורים וטיפים חשובים לכל הישראלים שבימים אלה מבלים במטבח הרבה יותר זמן מהרגיל. הפעם הוא יתמקד בחציל וכדאי לכם להקשיב: איך לבחור חציל, מה להכין ממנו ולמה אסור בשום אופן לשמור אותו במקרר

ריטה גולדשטיין
חדשות הבוקר – קשת 12
פורסם:
הקישור הועתק

רובנו מבלים במטבח שעות ארוכות בימים ואפילו השבועות האחרונים, אז למחפשי ההשראה והטיפים,למה לא לקחת אותם מהטובים ביותר: השף אייל שני יצטרף מדי יום לחדשות הבוקר ויסביר על פריט אחר מהמקרר או המזווה הביתי הישראלי, וכמובן שגם יחלק טיפים לגבי למה להכין עם אותו מוצר ואיך לבחור אותו.

את הפינה הראשונה הקדיש שני לאחד הירקות הוורסטיליים ביותר: החציל. שני הסביר שמדובר בירק שבשום פנים ואופן לא כדאי לאחסן במקרר, את החציל בוחרים כשהוא מבריק ואלסטי (מחדירים אצבע לעור והיא קופצת החוצה במהירות כי החציל מתוח). הדרך הטובה ביותר להכין אותו היא לגרום לו לאבד את הנוזלים שבו במהירות - דרך אש גלויה. זה אומנם מלכלך, אבל שווה את זה. לא סתם חציל על הגז הוא כל כך טעים.

חציל
מבריק? מצוין. עכשיו תבדקו שהוא מתוח | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

שני מסביר איך להכין את החציל המושלם על הגז , איך לפרק אותו נכון, וגם שהסוד שלו לבאבא גנוש טוב הוא כמויות גדולות של טחינה ופירוק בשר החציל לשורות באמצעות סוג של שפכטל, ללא מגע סכין, ומבלי לערבב את הסלט עם מזלג. בקיצור, צפו.

סלט חצילים
סלט חצילים | צילום: Liljam, thinkstock