גאווה לחיים כהן: מסעדת הדוכסית קיבלה כוכב מישלן
כבוד עצום: מסעדת The Duchess באמסטרדם, שנפתחה לפני כשלוש שנים על ידי חיים כהן ויזמים ישראלים, זכתה בשבוע שעבר בכוכב המישלן הראשון שלה. השף בתגובה: "זה יום שמחמם את הלב. מחר חוזרים לצרות של הביצה המקומית"

מבקרי המסעדות הקשוחים של מדריך מישלן אומנם לא מגיעים לדרג את המסעדות בישראל, אבל מעטים מאוד מבין השפים הישראלים זוכים בכל זאת להכרה על ידי המדריך הנחשב. אל הרשימה המצומצמת הזו, שכוללת את השף מושיק רוט ששומר כבר כמה שנים על שני כוכבי המישלן של מסעדת moshik& שלו, והשף גלעד פלד שזכה בכוכב מישלן כשף שלLe Pressoir d'Argent הצרפתית של גורדון רמזי - מצטרף עכשיו גם שופט מאסטר שף הוותיק השף חיים כהן, עם כוכב מישלן ראשון למסעדה שהיה ממקימיה.
"הדוכסית, The Duchess, היא מסעדה שהוקמה לפני כשלוש שנים על ידי יזמים ישראליםואנוכי", מספר לנו כהן. "בנינו עם אורי גלר, שהיה השף שלי ביפו תל אביב, תפריט שמבוסס על יפו תל אביב". המסעדה, הממוקמת במלון W היוקרתי באמסטרדם, עוצבה על ידי האדריכלים הישראלים אירנה קרוננברג ואלון ברנוביץ', שעיצבו גם את יפו תל אביב ועוד מסעדות רבות בארץ. "היום", אומר כהן, "הפרויקט רץ בלעדיי ולשמחתי כל מה שעשינו נשמר בקפידה".
התפריט בדוכסית משלב מנות מהעולם כולו, כמו מנת הביף וולינגטוןהמפורסמת וריזוטו מעשרה סוגי פטריות, יחד עם מנות שמזוהות כבר שנים עם כהן, כמו לברק שלם אפוי במלח, ניוקי ברוטב הספיחה של אמו של כהן (שנקרא כאן פשוט רוטב עגבניות צלויות) או קרפצ'יו חציל צלוי. גם במנות נוספות בתפריט אפשר להרגיש היטב את טביעת האצבע של כהן. טלה צלוי עם תאנים, סלט עדשים שחורות ופסטת גנודי ברוטב ריקוטה ותרד הן כולן מנות שהופיעו במסעדות שלו לאורך השנים. "זה יום שמחמם את הלב", מסכם השף כהן, "מחר חוזרים לצרות של הביצה המקומית".

The Duchess היא אחת משש מסעדות הולנדיות שזכו השנה בכוכב המישלן הראשון שלהן, והן מצטרפות ל-108 מסעדות הולנדיות שיש להן לפחות כוכב אחד. גם מסעדתו של מושיק רוט שומרת על שני הכוכבים שלה לשנה נוספת.