mako
פרסומת

אייס קפה מי? משקאות הקפה הטרנדיים של הקיץ לוקחים את הפולים למחוזות חדשים

אם בקיץ שעבר התלהבנו מאספרסו-סודה וניסינו קולד ברו בהכנה ביתית, השנה גילינו שהטרנדים של הקפה הקר זוכים לשדרוג משמעותי: עם טחינה, עם מייפל, ואפילו בגרסת הבננה ברד. הנה 3 משקאות קפה קר ומאצ'ה אחת טעימה במיוחד שחורכים את הרשתות ומתחננים שתכינו גם

לין לוי
פורסם:
קפה קר
קפה קר עם תוספות מפתיעות. גם מעורר, גם מרענן | צילום: nblx , shutterstock
הקישור הועתק

בקיץ שעבר כולנו התמכרנו לאספרסו סודה, שילוב מרענן בין קפאין ובועות שכבש את הפיד הישראלי, אבל השנה, משקאות הקפה הקרים זכו לגרסאות מפתיעות הרבה יותר מקצת באבלס. גל הטרנדים הנוכחי נועז הרבה יותר, ובתי קפה ויוצרי תוכן מתנסים במוצרים שלא הייתם חושבים בחיים להכניס לקפה שלכם. טחינה, למשל, או בננה, או צ'אי הודי. וזה עובד, וזה טעים וזה סוחף את הרשתות. כי לא רק שטרנדים קולינריים מוצלחים מתפשטים כמו שריפה בלוס אנג'לס, במקרה של קפה קר, מדובר במשהו שמאוד פשוט וקל לשדרג.

שלפנו שלושה שילובי קפה מפתיעים שכדאי לכם להכיר, וגם מאצ'ה אחת מתוקה וטעימה במיוחד שהפכה מאוד פופולארית מעבר לים.

אייס לטה עם מייפל וטחינה גולמית
אייס לאטה עם טחינה גולמית ומייפל | צילום: Shutterstock_AI, shutterstock

1. קפה קר עם טחינה ומייפל

על הנייר מדובר בשילוב כמעט בלתי אפשרי, בפועל זה דוווקא נשמע הכי הגיוני. בישראל הטרנד הזה התפוצץ בטיקטוק של אנה ארונוב, והסרטון שלה זכה לעשרות אלפי צפיות. לקפה טחינה יש כמה גרסאות, זו עם המייפל באמת נשמעת פצצה, ולא נתפלא אם זה יעבוד גם עם דבש. 

הטחינה מוסיפה לקפה מרקם סמיך ואגוזי שמרכך את המרירות, בעוד המייפל מעגל את הטעמים במתיקות עדינה. התוצאה מזכירה שייק חורף עשיר, אבל בגרסה קרירה ומרעננת והאמת שגם די בריאה. מעבר לאלמנט הוויזואלי (המשקה יוצר שכבתיות יפות בין הקפה לחלב), מדובר בפצצת אנרגיה שיכולה להיות טבעונית, עשירה בחלבון ושומנים טובים. אם אתם חוששים מהקלוריות, זכרו שהטחינה מכילה גם ברזל, סידן וסיבים.

שוט אספרסו שמצטנן יחד עם חלב לבחירתכם, טחינה גולמית, סירופ מייפל וקמצוץ מלח, והחיים יפים. 

2. קולד דירטי צ'אי לאטה

המשקה הכי הודי בעולם, צ'אי מסאלה, מקבל זריקת מרץ אמריקאית ומגיעה בגרסה חמה או קרה. לתה השחור המתובל (קינמון, הל, ציפורן, ג'ינג'ר) מוסיפים שני שוטים של אספרסו וחלב קר, ואם רוצים אותו בגרסה הצוננת, אפשר להחליף את החלב במנת קרח גדולה או רק להוסיף קרח. תקבלו משקה פיקנטי‑מריר שמצליח להיות גם מרענן וגם מעורר בבת אחת. 

פרסומת
קולד דירטי צ'אי לאטה
קולד דירטי צ'אי לאטה | צילום: Shutterstock_AI, shutterstock

הקסם פה טמון בשכבות הטעם: קודם מתקתקות התבלינים, אחר כך המרירות העמוקה של האספרסו, ולבסוף סיום שמנתי מהחלב (או התחליף הצמחי). הבריסטות ממליצים להקציף מעט חלב קר מעל ולפזר אבקת קינמון לקבלת ראש קצף כמו בירה.

3. לאטה בננה ברד

מי שמחפש משקה קפה שהוא גם קינוח - זו הגרסה בשבילו. ה‑BananaBreadLatte הוא כמו פרוסת עוגה בכוס, וגם פה שילוב הטעמים נשמע מוזר אבל עובד. המשקה מכיל מחית בננה, סוכר חום, וניל ותבלינים (קינמון, אגוז מוסקט), שמתבשלים לסירופ עשיר. הסירופ הזה מעניק למשקה מרקם קטיפתי וטעם שבאמת מזכיר עוגת בננה טרייה, רק בלי התנור. הגרסה הזו גם עשירה בסיבים הודות לבננה, וחוסכת תוספת סוכר מיותרת בזכות הבננה, שעושה את העבודה.

פרסומת

לטה לחם בננה
לאטה לחם בננה | צילום: shutterstock

את הסירופ מוזגים ישירות לאספרסו קר וטוחנים קלות בשייקר או בבלנדר, מוסיפים חלב לבחירתכם ויוצאים הכי טיקטוק שיש. 

4. סטרוברי מאצ'ה

לא יכולנו שלא להתייחס לטרנד המאצ'ה, בטח לאור העובדה שמקומות קטנים שמגישים משקאות מאצ'ה מתוקים ומצטלמים היטב נמצאים בכל פינה בניו יורק, אין בית קפה אינסטגרמי שיעז לא להגיש אותם ובסטארבקס כבר מזמן הפכו אותו למשקה הכי משווק שלהם. הניגוד שבין הירוק העז של אבקת המאצ'ה היפנית, לוורוד העז של התות, יוצר את אחד המשקאות הכי מצולמים ברשת. מקורו של המשקה במזרח אסיה, אך פלטפורמות כמו בובה גייז והאשטאגים בטיקטוק הפכו אותו ללהיט גלובלי. 

סטרוברי אייסד מאצ'ה
סטרוברי אייסד מאצ'ה | צילום: Shutterstock_AI, shutterstock
פרסומת

בצד הבריאותי, המאצ'ה מספקת מנת  L‑theanine מקפיצה, שמאזנת את הקפאין ומעניקה ערנות יציבה, בעוד שסירופ התות מוסיף ויטמין C ומתיקות טבעית. הטיפ של הבריסטות: לשמור על שתי שכבות נפרדות ולערבב רק לפני השתייה.

 הכנתם? טעמתם? שתפו אותנו וחברים שאתם אוהבים.