mako
פרסומת

הפתעה קולינרית באזור התעשייה של עמק חפר

הרבה פנינות אוכל מתחבאות ביישובי עמק חפר, אבל שום דבר לא הכין אותנו למעצמה הקולינרית שמתחבאת דווקא באזור התעשייה. אושן סטאר היא מעדנייה-בר עם תפריט צהריים קליל, ובימי חמישי בערב יש כאן סצנת בילוי סולידית

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
סלמון פרא מאלסקה
סלמון שגדל פרא בנהרות אלקסה - אחרי שתטעמו לא תוכלו לאכול סלמון אחר|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

יש הרבה מעדניות מיוחדות בארץ שמשלבות בין כל העולמות. מעדניות מהאסכולה החדשה הן לא רק חנות, אלא גם מקום לאכול בו ארוחה קלה עם כוס יין או קפה טוב. עכשיו דמיינו מעדנייה עם חומרי גלם שמיובאים במיוחד עבורה, שפועל בה גם בר עם תפריט טעימות.אושן סטאר, ששוכנת בבניין פינתי בלב אזור התעשייה של עמק חפר היא מעדניית ענק שמתפקדת גם כחלל אירועים וטעימות, ולוקח רגע לעכל את כל מה שמתרחש שם, אבל מה שבטוח - מדובר במקום שכל מי שרואה בעצמו פודי חייב לפקוד לפחות פעם אחת.

הבר של אושן סטאר
הבר במרכז החלל|צילום: לין לוי, mako אוכל
תצוגת קוויאר של אושן סטאר
תצוגת קוויאר|צילום: לין לוי, mako אוכל

על הבר היפה שממוקם במרכז החלל מגישים מנות קלילות של אוכל טוב ויין מעולה. צמוד לבר מקרר תצוגה עם קוויאר: מהפשוטים ועד הנדירים והיקרים ביותר, אותם אפשר לטעום על הבר ללא יותר מדי גינונים. מסביב לבר, במקררים ועל גבי המדפים, מסודרים חומרי גלם שהמנעד שלהם נע בין נדירים לנדירים מאוד: מקלות וניל (25.90 שקלים), ספגטי באורך חצי מטר מדרום איטליה (55 שקלים לאריזה של קילו) וגלידות של מותגMonica Bשמכינים במיוחד עבור אושן סטאר: גלידה בטעם בלוגה תפוזים (38 שקלים).

תפריט חמישי בערב
אושן סטאר בחמישי בערב|צילום: לין לוי, mako אוכל

במקפיא יש פילטים של דגי סלמון נהרות מיובאים מאלקסה (לעומת סלמון מגידולים חקלאיים מסקנדינביה שכולנו קונים בסופרים ובחנויות הדגים) וגם פירות ים. לידם במקררים נחים דגים מיובאים שמגיעים מחו"ל כמו טונה אדומה, המאצ'י, אינטיאס ואוייסטרים מזן ז'ילרדו (28 שקלים ל-1 או 4 ב-100 שקלים). לפעמים יש גם טונה מקומית וברבוניות. לידם יש מקרר ענק עם גבינות משובחות; מסקרפונה, מוצרלה וריקוטה מאיטליה ובארון לידם משקאות אלכוהול בינהם הוורמוט המיוחד של יקב עגור ויינות של שירי רוזנטל שהקימה את מותג היין "בלנדים"(99-115 שקלים).

פרסומת
פלטת טעימות עם קוויאר שחור
פלטת טעימות|צילום: לין לוי, mako אוכל
כריך גאודה ושינקן בפוקצ'ה שלמות
כריך גראודה ושינקן בפוקצ'ה שלמות|צילום: לין לוי, mako אוכל

במהלך היום מגישים בבר תפריט קטן אבל מעניין עם נשנושי צהריים. יש בו כריכים בתוך פרעצלים מעולים של בנדיקט או בתוך פוקצ'ות של מאפיית לולו שעוברות השחמה כפולה. התפריט כולל גם פלטת דגים זוגית (99 שקלים), פלטת גבינות (89 שקלים), טעימות דגים עם קוויאר (89 שקלים), כריך עם גאודה ושינקן (39 שקלים), כריך עם מוצרלה (39 שקלים), קרואסון עם סלמון או טונה (39 שקלים) וגם מנות קטנות כמו תמנון מוחמץ עם לאבנה (49 שקלים).

מעדניה עם 30 מקומות ישיבה
מעדניה עם 30 מקומות ישיבה|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת
תמנון מוחמץ מתפריט ערב
תמנון מוחמץ מתפריט ערב|צילום: לין לוי, mako אוכל

בימי חמישי בערב החל מ-18:00 מוגש על הבר תפריט שונה אבל דומה, ואם תגיעו בשעות 18:00-20:00 , אפשר להגיע גם עם הילדים ומאוד ישמחו לשרת גם אותם. בערב מגישים פלטות טעימות: יש פלטת דגים עם קוויאר אדום (99 שקלים), פלטת דגים מעושנים (59 שקלים), פלטת טעימות מהים עם קוויאר שחור (89 שקלים) ועוד. מנות נוספות בתפריט ערב הן קרודו דג סלמון פרא מאלסקה (69 שקלים) – מעדן שאחרי שתטעמו אותו תתקשו לאכול סלמון אחר, וסלט קפרזה (39 שקלים). יש גם פלטת שרקוטרי (109 שקלים) וברוסקטות עם אנשובי אורטיז או עם טונה אדומה (45 שקלים). אפשר גם לשתות כאן כוס יין ב-29-35 שקלים או לבחור בקבוק מהמדפים של החנות ורק להוסיף דמי חליצה.

אויסטר קוויאר
אויסטר קוויאר אדום|צילום: לין לוי, mako אוכל

מי שהקים את המקום המיוחד הזה הוא גיא עמרן, ממקימי מחלקת יבוא של טיב טעם אי שם ב-1999 ויבואן בלעדי של קוויאר בלוגה בארץ, שהחליט אחרי 16 שנות עבודה עם המגזר הסיטונאי לפתוח את העולם שלו גם עבור הקהל הפרטי והמגזר המקצועי. עמרן מיקם את השואו רום של הקוויאר במיקום מרכזי בחלל במטרה להכיר אותו לכמה שיותר ישראלים.

פרסומת

באושן סטאר יש הכל מהכל וגישה לא מתקמצנת, אלא ההפך, מאוד מכניסה ומכבדת. ומה לגבי הדבר העיקרי שלשמו הוקם המקום? אז אפשר לקנות במקום קוויאר של אוסטרה, של דה וינצ'ה ושל אימפריל (30 גרם - 220 שקלים; 50 גרם – 350 שקלים) וגם של בלוגה, המותג היוקרתי ביותר (30 גרם – 590 שקלים, 50 גרם – 990 שקלים). יש אפילו קוויאר מיובש "לינגוטו" (30 גרם – 299 שקלים) וקוויאר מיוחד בצבע לבן של דגים לבקנים.

צבי הנחל 19, אזור תעשייה עמק חפר. טלפון: 054-9966969, ראשון-חמישי 9:00-17:00, חמישי 9:00-23:00, שישי 9:00-14:00. לא כשר

מצאתם טעות לשון?