mako
פרסומת

קאלאטה 15: מסעדה איטלקית חדשה ומבטיחה בהרצליה

אחרי שהפעילו כמה מסעדות בחו"ל, זוג המסעדנים אנדראה ורייצ'ל מגי עושה עלייה לארץ ופותח מסעדה איטלקית מושקעת בהרצליה, מכל המקומות. מה בתפריט? מגוון פסטות בעבודת יד, פיצות מהטאבון ולא מעט קלאסיקות איטלקיות

ריטה גולדשטיין
פורסם:
קלאטה פיצה
קלאטה פיצה | צילום: דניאל לילה , יח"צ
הקישור הועתק

ז'אנר המסעדות האיטלקיות הוא ללא ספק אחד המצליחים ביותר בקולינריה הישראלית - תנו לנו פסטה טרייה, פיצה טובה וטירמיסו לסגור את הארוחה - ואנחנו מאושרים. במהלך השנים, המסעדות האיטלקיות בישראל משתדלות גם להתקרב כמה שניתן לטעמי המקור עם חומרי גלם, טכניקות ומסורות בישול. 

מסעדה איטלקית חדשה בהרצליה גורסת שהיא לא רק חותרת להביא את הטעמים האיטלקיים ארצה, היא גם מביאה ארצה את האיטלקים שיגישו לכם אותם. המקום החדש והמסקרן הזה נקרא קלאטה 15 (Calata 15) והוא שייך לזוג מסעדנים בשם אנדראה ורייצ'ל מגי, שכבר יש להם מסעדות איטלקיות בפיזארו איטליה, בלונדון ובמנצ'סטר. השניים הביאו איתם מאיטליה צוות מטבח וטאבון, והמקום יגיש מנות שנעשות בשיטות עבודה איטלקיות מסורתיות.

קלאטה מסעדה הרצליה
קלאטה מסעדה הרצליה | צילום: דניאל לילה , יח"צ
קלאטה מסעדה איטלקית חדשה הרצליה
קלאטה מסעדה איטלקית חדשה הרצליה | צילום: דניאל לילה , יח"צ

בני הזוג חיו שנים מסביב לעולם והפעילו מסעדות שונות באירופה ובארה"ב. עכשיו הם החליטו לעשות עלייה לישראל ולהביא הנה את הידע הקולינרי שלהם ואת תרבות האירוח האיטלקית, ולהשתקע בהרצליה, שם לתחושתם חסרה מסעדה איטלקית איכותית בעיר.

בין המנות שמציעים בתפריט של קלאטה 15 ניתן למצוא למשל Cozze alla marinara - מולים, שום, פלפל שחור, לימון, פטרוזיליה ושמן זית; מנת ויטלו טונטו מפיימונטה; מרק  Pasta e fagioli - מרק שעועית עם פסטה עבודת יד; מגוון פסטות בעבודת יד שניתן להשקיף על ייצורם מהמסעדה בחדר פסטות שקוף. בין הפסטות למשל טליאטלה ברוטב בולונז; פפרדלה בראגו עוף; פפרדלה עם רוטב כבש בבישול ארוך; ניוקי סורנטינה ברוטב עגבניות, זיתים, מוצרלה ופסטו; טליאטלה פירות ים עם יין לבן, וצ'ילי; ורביולי לברק וסליקורניה.

פרסומת
קלאטה מסעדה איטלקית הרצליה
קלאטה מסעדה איטלקית הרצליה | צילום: דניאל לילה , יח"צ

כמובן שבתפריט יש גם פיצות עם תוספות כמו פטריות, ארטישוק, נקניקים, זיתים; ומנות כמו ריזוטו דלעת עם גבינת עיזים; ריזוטו פירות ים; סקולופיני עגל; קדירת פירות ים ועוד. את הקינוחים כאן מכינה קונדיטורית איטלקיה עם אופציות כמו טירמיסו קלאסי; קרם פיסטוק מלוח; ועוגת גבינה עם עוגיות שקדים.

קלאטה 15. מדינת היהודים 89, הרצליה פיתוח. 09-9653434. ימים ראשון-שבת, 12:00-24:00. לא כשר